Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2235 > Extern Nr. 2235 de vineri, 18 noiembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Extern

Amenințări asiatice fără precedent

Unul dintre cei mai căutați militanți radicali din Asia amenință statele occidentale, și în special Australia, cu noi atacuri, într-o înregistrare video difuzată astăzi de postul de televiziune indonezian Metro TV.

Teroristul este însoțit de alți trei militanți, toți autori ai sîngeroaselor atacuri comise luna trecută, în insula indoneziană Bali și soldate cu 26 de morți.

Potrivit autorităților indoneziene, bărbatul mascat din înregistrare ar fi malayezianul Noordin Top, înalt responsabil sau chiar lider al mișcării Jemaah Islamiya, grupare teroristă din Asia de sud-est considerată aripa regională a rețelei Al-Qaida. ''Repetăm faptul că America, Australia, Anglia și Italia sînt dușmanii noștri.

Amintim în special Australiei că premierul și ministrul de externe își omoară țara și o duc în întuneric și teroare mujahedină. Mujahedinii vor continua să provoace drame și să semene teroare atît timp cît țările occidentale vor menține militari în Irak și Afganistan'', amenință teroristul.

Noordin Top este considerat responsabil și de atentatele din 2002 de la Bali, soldate cu 202 morți, între care 88 australieni. Înregistrarea a fost găsită de poliție într-o ascunzătoare din insula Java. Lîngă această casetă a mai fost descoperită o alta. care conține trei ore de instrucții pentru militanții mișcării.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU