Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2297 > Extern Nr. 2297 de luni, 6 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Extern

PALESTINA


Acord între Hamas și Abbas

 Președintele palestinian, Mahmud Abbas, a convenit cu liderii Hamas să preia controlul forțelor de securitate după constituirea noului parlament, la 16 februarie. Mișcarea integristă Hamas este cîștigătoarea alegerilor care au avut loc anul acesta pe data de 25 ianuarie.
Întîlnirea, care s-a desfășurat în cadrul complexului prezidențial din Fîșia Gaza, este prima dintre cele două conduceri politice ale palestinienilor, după alegerile care au trezit îngrijorarea Israelului și Statelor Unite, privind negocierile de pace din Orientul Mijlociu.
Liderii Hamas, care se văd acum puși în situația de a-și asigura sprijin financiar numai de la comunitatea arabă, după suspendarea ajutoarelor israeliene și occidentale acordate Autorității Palestiniene, au declarat că platforma lor politică în ceea ce privește statul-evreu nu se va schimba.
"Nu am discutat cu președintele Abu Mazen despre recunoașterea Israelului, deoarece israelienii nu recunosc nici unul din interesele noastre naționale. Ca urmare, agenda noastră politică, pentru care ne-a votat majoritatea poporului palestinian, rămîne aceeași", a spus unul dintre liderii Hamas.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU