Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5876 > Eveniment Nr. 5876 de vineri, 17 mai 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Cum au sărbătorit elevii Școlii Nr.15 "Ziua păsărilor"

articol de: (A.V.)
Cum au sărbătorit elevii Școlii Nr.15 "Ziua păsărilor"
 

Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare a fost sărbătorită, în mod inedit, și la Buzău. Concret, potrivit unui comunicat de presă remis de Agenția Județeană pentru Protecția Mediului, la Buzău, Ziua păsărilor migratoare a fost marcată prin acțiuni de conștientizare desfășurate de A.P.M. Buzău în școlile buzoiene.

De exemplu, pentru că acțiunile practice constituie un mijloc eficient de educație pentru mediu, pe 13 mai 2019, elevii învățătoarei Rodica Gheorghe de la Școa­la Gimnazială Nr. 15 "George Emil Palade", Clasa Pregătitoare B, au participat la o acțiune de observare a păsărilor din Parcul Crîng organizată de A.P.M. Marcarea acestei zile s-a desfășu­rat sub sloganul "Protejați păsările! Să găsim soluții la poluarea cu deșeurile din plastic".

"Deșeurile din plastic reprezintă o problemă importantă pentru mediul înconjurător, iar soluționarea acesteia este imperios necesară. Anual, în întreaga lume, se produc peste 300 de milioane de tone de plastic, acesta fiind unul din cele mai utilizate materiale din lume.

Obiectele din plastic sunt folosite o perioadă scurtă de timp. În schimb, perioada lor de descompunere, după ce devin deșeu, variază între 20-500 de ani. Din cauza ratei scăzute de descompunere, plasticul se acumulează în mări, oceane, pe plaje, în lacuri și râuri, amenințând fauna sălbatică. Cercetările au evidențiat faptul că aproximativ 1 milion de păsări marine mor anual din cauza ingerării unor deșeuri din material plastic."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU