Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5828 > Eveniment Nr. 5828 de marti, 19 februarie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După 30 de ani de pauză


Asociația inginerilor a renăscut

Președinte a fost ales Vasile Moraru, fost șef la "Ductil"

articol de: Cristina STERIAN

Inginerii din județul Buzău își vor discuta de acum proiectele și vor dezbate problemele pe care le au în cadrul unei asociații renăscute după 30 de ani. 

Joia trecută, a fos pusă pe picioare sucursala Buzău a asociației generale a inginerilor din România, un organism care a funcționat și în trecut însă doar până la Revoluție. Sucursala a pornit la drum cu 31 de membri iar la finalul primei întruniri au fost aleși președintele, vicepreședinții și secretarul.

Vasile Moraru, președinte al Asociației Generale a Inginerilor din România, sucursala Buzău, a menționat că unul dintre motivele pentru care a fost demarată această inițiativă a fost intensa activitate de cercetare care se desfășoară la Buzău.

Asociația inginerilor înființată joi la Buzău are rolul ca această catergorie profesională să poată socializa, dar mai ales să cunoască problemele cu care breasla se ocupă, dar și tot ce ține de partea economică a județului Buzau. Vasile Moraru a declarat că asociația are ca scop principal apărarea intereselor sociale și profesionale ale inginerilor, realizarea unității de acțiune a acestora, în vederea întăririi autorității, prestigiului titlului de inginer.

E o tradiție în țară ca inginerii să aibă clubul lor de întîlnire iar Buzăul care atâția ingineri în domenii vaste de activitate nu putea să lipsească de pe această listă, spune vicepreședintele sucursalei Buzău a asociației generale a inginerilor din România, Costel Vînătoru. Vînătoru a menționat că asociația oferă inginerilor din Buzău ocazia de a schimba informații, de a construi strategii, de a afla ce se întîmplă în țară și străinătate, precum și de a face cunoscute și de a implementa mai ușor rezultatele inginerilor buzoieni în domeniul cercetării, care nu sînt puține.  

Președinte al asociației a fost ales Vasile Moraru, fost director Ductil, vicepreședinte Costel Vînătoru, cercetător la Stațiunea Legumicolă Buzău, iar secretar un tînăr inginer, Răzvan Mușat, care a lucrat inclusive în străinătate. Odată înființată sucursala, membrii organismului speră ca tot mai mulți ingineri din județul Buzău să li se alăture.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU