Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5778 > Eveniment Nr. 5778 de vineri, 9 noiembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Scrisoare deschisă!


Apel al polițiștilor către șoferi

Fără flash-uri în trafic

Poliția Română încearcă să-i determine pe șoferi să renunțe la obiceiul de a se avertiza în trafic prin flash-uri cu privire la prezența radarelor pe traseu. Într-o "scrisoare deschisă către unii conducători auto", polițiștii explică că, astfel, șoferii ar putea veni în ajutorul unor persoane certate cu legea, date în urmărite națională sau internațio­nală.

Același obicei ar putea să-i încurce la volan pe șoferii începători, care ar putea să frîneze brusc și să provoace incidente în trafic. Iată mesajul polițiștilor către "unii conducători auto":

"Dragă șoferule,

Te-aș ruga să nu mai dai flash-uri în trafic și îți spun și de ce am această rugăminte. Imaginează-ți că mergi cu mașina de acasă spre serviciu și observi un echipaj de poliție. Care este primul tău gînd? Te-ai gîndit că stau la pîndă și sînt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e așa! După ce treci de echipajul de poliție, vezi o altă mașină care circulă din sens opus... sau poate două, trei... , iar ție ți se pare că ar merge cu viteză și te gîndești să le dai flash-uri și ,,să-i scapi de amendă". Nimic de zis, ai un spirit civic desăvîrșit. Dar dacă într-una din acele mașini este un urmărit național sau internațional și ,,datorită" spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliție, nu mai este oprit și reținut? Te-ai gîndit la asta? Probabil că nu. Să-ți reamintesc că el se îndrepta către locul din care veneai tu și că există posibilitatea ca el să fie căutat pentru fapte deosebit de grave. Alege tu aici cîteva fapte din Codul Penal.

Dacă te-ai gîndit să dai flash-uri, sigur știi și ,,lucrurile astea".  Aceeași situație... observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da... spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre mașinile din sens opus este condusă de un șofer începător... și DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îți dă flash-uri, înseamnă că sigur în față se află un radar. Să revenim... un șofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, așa ca tine, frînează brusc, pierde controlul asupra volanului și se oprește într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.

Și dacă tot vorbim de ,,flash-uri", te-aș ruga să dai dovadă de experiența pe care crezi că o ai și să nu mai mergi în banda nr. 2, cu viteză, iar cînd cineva din fața ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci și să dai, iar, flash-uri ca "să se dea la o parte", pentru că te grăbești și te gîndești că ,,asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă"... pentru că știm amîndoi că nu este așa. Dacă te oprește un polițist, sigur îl apostrofezi - ,,dar pe ceilalți nu-i vezi?" Ba sigur că îi vede și i-ar și opri din a produce vreun accident rutier, dacă tu nu ai sta atît de mult să-i explici că ai permisul de mult timp și chiar dacă mergi tare, nu ai ,,făcut niciun accident". 

Îți mulțumesc încă de pe acum pentru atenție și sper să ne vedem în trafic, doar pentru a ne saluta.

Nu uita! Pe toți ne așteaptă cineva drag acasă! 

#ConduPrudent 

#AlegeViața 

#PolițiaRomână"

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU