Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5758 > Eveniment Nr. 5758 de vineri, 5 octombrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ca la război


Mistreții, victime colaterale ale pestei africane

Vînătorii pot recolta un număr dublu de animale față de 2017

articol de: Marilena DINU

Mistreții, victime colaterale în războiul declarat de autorități pestei porcine, care continuă să amenințe Vrancea și Buzăul. Gestionarii fondurilor de vînătoare din regiune au început acțiunile de recoltare a mistreților în cadrul acțiunilor dispuse de autorități pentru a preveni răs­pîndirea virsului care ucide suinele. 

Pînă la sfîrșitul anului, vînătorii trebuie să împuște peste 1600 de mistreți în Vrancea, în timp ce la Buzău numărul animalelor care vor fi luate în cătarea puștii se apropie de 2500. Deși  ordinul ministrului mediului a fost emis în urmă cu mai bine de o lună, pînă acum numărul mistreților recoltați e aproape nesemnificativ. 

"În județul Vrancea, pînă la data de astăzi, au fost efectiv recoltați 65 de masculi și 29 de femele dintr-un total, din cota alocată, din cele două cumulate, de 1665 de bucăți la specia mistreț, iar pentru județul Buzău, pînă la această dată, s-au recoltat 207 masculi și 9 femele dintr-o cotă mai mare de 2493 de bucăți.", a declarat inspectorul șef al Gărzii Forestiere Focșani, Ionică Cherciu. 

Vînătorii reclamă mari probleme  Vînarea mistreților trebuie realizată cît mai rapid, dar vînătorii reclamă mai multe probleme. Una dintre ele ar fi chiar perioada în care trebuie recoltat un număr foarte mare de mistreți, de numai 90 de zile. Însă, indiferent de piedicile pe care le întîmpină fiecare gestionar, fondurile de vînătoare sînt obligate să respecte întocmai ordinul ministrului.

"Fondurile cinegetice sînt gestionate de către gestionari, unii mai bine, alții mai greu, deci sînt și aici niște impedimente și în funcție și de vreme, dacă permite, tot gestionarii fondului cinegetic speră să se încadreze în această perioadă care a fost stabilită de legiuitor.", a adăugat Ionică Cherciu. Numărul mistreților care trebuie recoltați pînă la sfîrșitul anului este dublu față de cota de recoltare de anul trecut.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU