Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5609 > Eveniment Nr. 5609 de luni, 15 ianuarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Au trecut 5 ani


Slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie Norocel

Slujba Parastasului s-a săvîrșit la Catedrala Arhiepiscopală

Slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie Norocel
 

La împlinirea a cinci ani de la trecerea sa la cele veșnice, Arhiepiscopul Epifa­nie Norocel a fost pomenit, sîmbătă, 13 ianuarie 2018, în Cate­drala "Înălțarea Domnului" din Buzău. Slujba Parastasului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Clerici, monahi și monahii din întreaga Eparhie, precum și credincioși buzoieni au participat la acest moment comemorativ și s-au rugat pentru cel ce le-a fost arhipăstor vreme de trei decenii. 

După slujba religioasă, preotul Mihalache Tudor, fost profesor și director la Seminarul Teologic Ortodox "Chesarie Episcopul" din municipiu, a rostit un cuvînt despre viața și personalitatea Arhiepiscopului Epifanie. În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre lucrarea roditoare și responsabilă a vrednicului ierarh.

Cuvîntul Arhiepiscopului Ciprian

"Treizeci de ani de zile a păstorit această Eparhie, pe care a străbătut-o în lung și în lat, urmărind să desfășoare nu numai activități pastoral-liturgice, ci și administrativ-gospodărești. După 1990, Eparhia Buzăului și Vrancei a putut să se dezvolte în libertate, așa cum se cuvenea. Eu, ca succesor al vrednicului de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel, pe măsură ce trece timpul, înțeleg și mai bine dificultățile pe care le presupune această slujire și îmi dau seama că, atunci cînd Înaltpreasfinția Sa a fost în situația de a lua decizii neînțelese de unii, la vremea respectivă, a procedat corect în foarte multe cazuri văzute diferit din exterior. Numai cei implicați cu adevărat în viața Bisericii reușesc să înțeleagă frămîntările unui slujitor, fie că este vorba de un preot la parohie, fie de un stareț la mănăstire și, cu atît mai mult, de conducătorul unei Eparhii, care are de înfruntat primejdii pe care lumea, în general, nu le poate sesiza. Acesta trebuie să urmărească totdeauna binele Bisericii, și nu binele personal. De aceea, mă alătur și eu tuturor celor care, în astfel de momente, își îndreaptă gîndul, cu dragoste și recunoștință, spre Dumnezeu, pentru odihna sufletului robului Său Epifanie Arhiepiscopul", a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopul Ciprian. 

La final, soborul slujitorilor a săvîrșit și un Trisaghion la mormîntul Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie, care se află în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, ctitoria sa.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU