Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5473 > Eveniment Nr. 5473 de marti, 20 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Fenomen naţional


Selfiul pe vagoane, moarte sigură

Īn week-end, īncă un copil a pierit prosteşte, după ce s-a electrocutat īn Gara CFR Buzău

articol de: Doru GHEORGHIADE
 Selfiul pe vagon a devenit fenomen naţional, iar la Buzău s-au strīns mai multe cazuri īn care copiii sau adolescenţii pier prosteşte după ce  s-au electrocutat. 

Un astfel de caz, care a făcut īnconjurul ţării, s-a petrecut īn week-end cīnd un copil de 10 ani, din Gherăseni, a murit īn chinuri groaznice pe un pat de spital din Capitală, după ce sīmbătă după amiază, s-a urcat pe un vagon dezafectat garat īn triaj, se pare pentru a face singur o poză. Băiatul, Toader Marian, a ajuns acolo īmpreună cu cīţiva prieteni din cartierul Mihai Viteazu, s-au jucat printre linii, după care s-a urcat pe vagon, s-a apropiat de firele de īnaltă tensiune şi s-a curentat. Arcul electric l-a aruncat la pămīnt cu tricoul arzīnd. Ajuns la Spitalul Judeţean cu arsuri de gradul 2 şi 3 pe tot trupul , a primit īngrijiri şi a fost apoi transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde s-a stins duminică dimineaţa.  

Cazul de faţă completează un tablou sinistru. Īn ţară, aproape simultan apar astfel de situaţii īn care victime sīnt de regulă adolescenţi care se urcă pe vagoane să-şi facă selfie şi sfīrşesc curentaţi. Deşi cazurile se īnmulţesc pe zi ce trece, nimeni nu observă. 

Ce fac instituţiile şi ONG-urile de specialitate? 

Din cīte se ştie, statul romān are destule instituţii care rebuie să observe fenomenul. De pildă, am văzut că o problemă gonflată "balena albastră",deşi practic problema nu există, a atras implicarea primarului Capitalei şi a ministrului Afacerilor Interne īntr-o suită de vizite la şcoli să le explice doamna Firea şi Carmen Dan că nu e cool să joci "balena albastră". Ba chiar la o şcoală, un copil a fost luat cu mascaţi din timpul orelor fiind suspectat de nişte procurori că juca "balena albastră". S-au făcut aşadar nişte eforturi demne de o cauză mai bună, care evident n-au avut nici o finalitate. Bineīnţeles că s-au cheltuit bani şi resurse īntr-o acţiune absolut neghioabă care īn loc să prevină i-a făcut mai curioşi pe unii copii care pīnă atunci nici nu auzise de necunoscutul joc. Īn schimb, cīnd chiar se moare pe vagoane, nu-i nimeni care să ia o iniţiativă pentru prevenirea fenomenului.
 
De ce rămīn vagoanele aiurea īn triaj? 

Īn cazul de sīmbătă, de pildă, ne putem īntreba de ce un vagon dezafectat zăcea aiurea pe şinele din triajul Gării CFR Buzău? De ce hardughia nu se afla la fiare vechi sau īntr-un loc mai sigur? Nu aşteptăm reacţii şi răspunsuri, ci doar am vrea să ştim de ce atītea ONG-uri care se ocupă de copii nu lansează măcar un proiect de explicare a pericolului părinţilor, elevilor şi şcolilor? Poate nu prea ies bani din asta, dar totuşi, copiii romānilor mor electrocutaţi pe bandă rulantă. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU