Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5347 > Eveniment Nr. 5347 de marti, 29 noiembrie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Raport pe final de an


Buget insuficient și medici puțini pentru bolnavii cronici

Casa de Asigurări de Sănătate asigură derularea unui număr de 7 programe sau subprograme de sănătate curative

articol de: Laurențiu MARINOV

Cîteva mii de buzoieni sînt incluși în programe naționale de sănătate, cei mai mulți suferind de diabet zaharat. Potrivit unui raport prezentat, luni în Colegiul prefectural, de către reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate, îngrijirea bolnavilor este îngreunată de criza de medici, dar și de bugetele insuficiente, alocate tratării unora dintre bolnavii aflați.

La nivelul județului Buzău, Casa de Asigurări de Sănătate asigură derularea unui număr de șapte programe sau subprograme de sănătate curative. Astfel, programul național de oncologie asigură tratamentul pentru un număr de 1.080 bolnavi. În ceea ce privește modul de derulare a acestui program de sănătate și, respectiv, în ceea ce privește specialitatea oncologie medicală, județul Buzău se confruntă cu un deficit de medici, activitatea la nivelul secției precum și în regim ambulator fiind asigurate de 2 medici oncologi; bugetul alocat CAS Buzău în anul 2016 de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru acest program era la data întocmirii raportului prezentat în Colegiul prefectural, de 10.274,99 mii lei. Întrucît bugetul alocat nu poate asigura derularea programului pînă la sfărșitul anului, CAS Buzău a solicitat CNAS suplimentarea fondurilor cu această desținatie. Costul mediu pentru un bolnav tratat este de 6.798,6 lei în primele 9 luni ale anului 2016. 

Doi medici pe secție

Programul național de diabet zaharat asigură tratamentul pentru un număr de 13.288 bolnavi, din care 52 sînt copii. Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate, activitatea la nivelul secției este asigurată de 2 medici, iar în regim ambulator este asigurată de 7 medici diabetologi. Bugetul alocat CAS Buzău în anul 2016 de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru acest program de sanatate este de 13.222 mii lei. Întrucît bugetul alocat nu poate asigura derularea programului pînă la sfîrșitul anului, CAS Buzău a solicitat CNAS suplimentarea fondurilor cu aceasta destinație, se mai arată în raportul citat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU