Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5274 > Eveniment Nr. 5274 de joi, 18 august 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Înapoi acasă


Militarul rănit în Afganistan, felicitat la Consiliul Județean

Bogdan Dragomir a primit ieri diploma și placheta "Cetățean de onoare al județului Buzău"

articol de: Marilena Dinu
Militarul rănit în Afganistan, felicitat la Consiliul Județean
 

Ședința de ieri a Consiliului Județean s-a încheiat cu un moment deosebit și emoționant. Bogdan Dragomir, militarul care a fost rănit într-un schimb de focuri cu talibanii în Afganistan a fost invitatul consilierilor județeni și a primit diploma și placheta de "Cetățean de onoare a județului Buzău", titlu cu care a fost decorat în urmă cu cîteva luni, cînd încă se afla internat în Germania.                   
În urmă cu trei luni a trecut prin cele mai grele momente din viață dar a avut șansa să trăiască, în timp ce doi dintre camarazii săi au pierit lîngă el. Experiența trăită i-a lăsat răni adînci, iar acum, la trei luni de la măcelul din Afganistan i se putea citi suferința pe chip. Bogdan Dragomir, militarul supra­viețuitor din atacul produs în primăvară în bază de pregătire din apropierea localității Kandahar, a fost invitatul de onoare la ședința Consiliului Județean. În semn de recunoștință pentru curajul și devotamentul de care a dat dovadă în Afganistan, eroul a primit din partea consilierilor județeni diploma și placheta de Cetățean de Onoare a Județui Buzău. Sergentul major Bogdan Dragomir a fost numit cetățean de onoare al județului încă din mai, pe cînd se afla internat într-un spital militar din Germania. Au fost momente grele, a stat imobilizat pe patul de spital săptămîni întregi pentru a se recupera după rana suferită la umăr în schimbul de focuri de la finele lunii mai. Cu toate acestea, suferința cauzată de pierderea camarazilor, Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, este cea mai grea. "Îmi erau frați. Este foarte grav, vă dați seama sînt colegii cu care te antrenezi, sînt și prieteni și frați și colegi ...este foarte greu să pierzi", a spus Bogdan Dragomir.

Însoțit de logodnică, părinți și comandant

Ca un adevărat profesionist, Bogdan Dragomir nu vorbește despre împrejurările în care doi camarazi de-ai săi, de asemenea buzoieni, și-au pierdut viata.
Tot ce poate spune este că îi este foarte greu dar că nu va ceda, iar dacă starea de sănătate îi va permite va continua să plece în teatrele de operații pentru că acesta este drumul pe care și l-a ales în viață. Însoțit de cea care urmează să-i devină soție, de membrii familiei, dar și de comandantul Unității de Operații Speciale din Buzău, locotenent-colonelul Virgil Florescu, Bogdan Dragomir a primit ieri cu modestie decorația autorităților. Momentul a fost încărcăt de emoție atît de partea militarului erou pentru care amintirea camarazilor morți în misiune cît și de partea autorităților. Reamin­tim, la începutul lunii mai anul acesta, militarii Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, ambii din Buzău, au fost uciși, iar Bogdan Dragomir, de asemenea buzoian, a fost rănit, într-un schimb de focuri. Atunci, persoane purtînd uniforma forțelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localității Kandahar. Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu au fost înaintați post mortem în gradul de sublocotenent și au fost decorați de președintele Klaus Iohannis. Totodată, ei au primit distincția de cetățean de onoare al județului Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU