Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5107 > Eveniment Nr. 5107 de vineri, 18 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 24

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Soluție definitivă


Funcționarii de la Direcția Economică rămîn sub control judiciar

Curtea de Apel Ploiești a respins contestația depusă de D.I.I.C.O.T. împotriva deciziei Tribunalului Buzău prin care inculpații au scăpat de arestul la domiciliu

articol de: Laurențiu Marinov
Funcționarii de la Direcția Economică rămîn sub control judiciar
 

Curtea de Apel Ploiești a respins ieri contestația depusă de D.I.I.C.O.T. Buzău împotriva deciziei Tribunalului Buzău prin care Ion Gegea, directorul executiv al Direcției Economice a Primăriei Buzău, și alți patru funcționari din subordinea sa, au scăpat de arestul la domiciliu și au fost plasați sub control judiciar. 

"Respinge ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT - Biroul Teritorial Buzău împo­triva încheierii nr.86/14.12.2015 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Buzău în dosarul nr.3330/114/2015, în contradictoriu cu inculpații Boaru Cătălin Liviu, Neamu Bogdan Mihai, Toșu Virgil, Bunea George și Gegea Ion. Cheltuieli judiciare avansate de stat rămîn în sarcina acestuia. Definitivă. Cercetată și pronunțată în camera de consiliu, astăzi 17.12.2015", se arată în soluția Curții de Apel Ploiești.

Măsură preventive valabilă 60 de zile

Tribunalul Buzău a hotărît luni, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu pe care au luat-o luna trecută,  cu cea a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ion Gegea, Cătălin Boaru, Bogdan Neamu, Virgil Toșu și George Bunea au calitate de inculpați într-un dosar penal în care sînt acuzați că au scutit ilegal de la plata unor datorii către primărie mai multe persoane fizice și juridice. "În cauză există suspiciunea rezo­nabilă că în perioada 2010 - 2015, la nivelul Primăriei municipiului Buzău, s-a constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți funcționari publici, care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire  și executare a creanțelor persoanelor fizice și juridice. S-a reținut că membrii grupului au introdus în sistemul informatic de taxe  și impozite date nereale, prin care au fost clasate  și anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenționale, parte din ele vizând func ionari cu atribu ii de conducere la nivelul unor institu ii publice din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliție", a precizat D.I.I.C.O.T. într-un comunicat, luna trecută cînd au fosst luate primele măsuri preventive.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU