Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4783 > Eveniment Nr. 4783 de joi, 4 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Peste 340 de ferme zootehnice, controlate de A.P.I.A.

Din eșantionul de control fac parte ferme din toate comunele județului

articol de: Adrian CRĂCIUN
Peste 340 de ferme zootehnice din tot județul sînt verificate de funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.  Astfel, în această perioadă se desfășoară controlul la fața locului, în exploatațiile de bovine, ovine și caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine și caprine și a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte și de carne de vită și producătorii de lapte și de carne de ovine și caprine din zonele defavorizate, în anul 2014. 
Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Centrului Județean APIA Buzău, din eșantionul de control fac parte ferme din toate comunele județului. În cadrul controlului la fața locului echipele de control APIA verifică existența efectivă a animalelor în exploatație, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse. 
De asemenea, pentru animalele găsite la fața locului se verifică res­pectarea celor patru elemente ale sistemului de identificare (crotalii aplicate, pașapoarte în ori­gi­nal, înregistrarea în Registrul Național al Exploatațiilor – conform extrasului din ziua/pre­ziua controlului, re­gis­trul individual al exploatației, completat la zi). 
Sînt verificate documentele justificative ale altor evenimente (pierdere crotalii, forță majoră, circumstanțe naturale), precum și documentele justificative pentru ieșirea din exploatație, după caz.

Penalități sau excluderi de la plată

Funcționarii Agenției de Plăți atrag atenția că animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii), cele incorect identificate și cele care nu sînt găsite, în urma controlului administrativ, în exploatație sînt animale nedeterminate, care generează penalitați sau excluderi de la plată, după caz. De asemenea, în cazul în care solicitantul refuză sau res­tricționează accesul în exploatație a reprezentanților APIA, pentru efectuarea controlului la fața locului, cererea prin care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibilă. Totodată, reprezentanții instituției au mai precizat că data de 28 septembrie 2014 este termenul limită pînă la care echipele APIA pot efectua controlul la fața locului, în exploatațiile de ovine și caprine, iar termenul limită pînă la care echipele APIA pot efectua controlul la fața locului, în exploatațiile de bovine este 21 decembrie.

 

COMENTARII

ionel:
controale apia
verificati si la carosseti pe teren vacele,caprele si oile osa aveti surprize frumoase
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU