Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4552 > Eveniment Nr. 4552 de luni, 30 septembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Angajații Gărzii Financiare


Cu sabia deasupra capului

Instituția se va reorganiza de la 1 noiembrie, urmînd a se înființa Agenția Antifraudă

articol de: Mirela DUMITRU
Cu sabia deasupra capului
 
Cu sabia deasupra capului – așa stau pînă pe 1 noiembrie, comisarii Gărzii Financiare. Deja între angajații instituției s-a instalat un sentiment de teamă și nesiguranță din cauza procesului de reorganizare în care a intrat Garda. Data de 1 noiembrie înseamnă înființarea Agenției Antifraudă care va înlocui Garda Financiară.

Se pregătesc de concurs

Comisarii Gărzii Financiare se pregătesc de concurs. Cei 16 angajați vor trebui să pună serios burta pe carte pentru a-și păstra locul de muncă. În cazul în care nu promovează, vor rămîne șomeri de la 1 noiembrie. Garda Financiară își va încheia activitatea la sfîrșitul lunii octombrie, urmînd a fi înființate 8 direcții regionale antifraudă. "În prezent, în instituție se desfășoară lucrări de arhivare a lucrărilor efectuate pînă în prezent, comisarii își fac ultimele zile de concediu aferente anului 2013, urmînd ca la data de 30 octombrie să predăm aceste activități către ANAF și să-și înceapă activitatea noua structură", a afirmat Gheorghe Tomescu, șef Divizie Garda Financiară. Potrivit noii scheme de reorganizare, județul Buzău va face parte din Direcția Regională Antifraudă cu sediul la Constanța, angajații noii structuri urmînd să fie aleși din rîndul foștilor angajați ai Gărzii Financiare. Atît foștii comisari ai Gărzii Financiare, cît și oricare alt candidat, vor putea participa la concursul programat pe 19 octombrie. "Avînd în vedere că în prezent, în instituția noastră, sînt 16 salariați incluzînd și personalul auxiliar, credem că s-ar putea pe baza concursului să ne regăsim într-un loc în viitoarea structură, însă, deocamdată, nu putem să precizăm cu exactitate acest lucru. Ne ducem la concurs", a declarat Gheorghe Tomescu, șef Divizie Garda Financiară.

Mai puține posturi de conducere

Direcția Regională Antifraudă Constanța va avea 100 de salariați însă numărul posturilor de conducere va fi mult mai mic. Prin urmare, pentru cei care vor rămîne angajați, salariile vor fi diminuate comparativ cu cele avute în calitate de comisari ai Gărzii Financiare. "În noua structură, nu se regăsesc atîtea posturi, respectiv comisari superiori, cei cu o vechime mai mare față de ce am avut la nivelul instituției și probabil că unii vor concura pe un post inferior pregătirii și inferior încadrării lor în momentul de față", a precizat Gheorghe Tomescu, șef Divizie Garda Financiară. Pînă acum nu s-a stabilit o locație pentru noua structură, însă există posibilitatea ca instituția nou-înființată să funcționeze chiar la sediul Direcției Regionale, adică la Constanța.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU