Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4375 > Eveniment Nr. 4375 de vineri, 11 ianuarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ieri, pe un ger năpraznic, ca de Bobotează


2.000 de oameni l-au condus pe Arhiepiscopul Epifanie Norocel pe ultimul drum

Slujba a fost oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel, alături de patru înalți prelați și patru diaconi

articol de: Doru GHEORGHIADE
 2.000 de oameni l-au condus pe Arhiepiscopul Epifanie Norocel pe ultimul drum
 
Politicienii au venit și ei, grupuri, grupuri, la procesiune
Peste 2.000 de oameni de toate vîrstele și condițiile sociale l-au condus ieri pe ultimul drum pe Înaltpreasfinția sa Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Slujba de prohodire a fost oficiată de însuși Preafericitul Patriarh al României, Daniel, ajutat de patru arhiepiscopi și patru diaconi. Alături de oamenii de rînd, au ținut să participe la funeralii o mulțime de personalități ale vieții publice din Buzău și Vrancea, dar și înalte fețe bisericești din toată țara.Procesiunea a început puțin după orele 9 ale dimineții și s-a încheiat cu slujba de prohodire și înmormîntare către ora 14. Sub un ger ca de Bobotează, mii de oameni au asistat timp de cinci ore la înmormîntarea Arhiepiscopului Epifanie Norocel, trecut în lumea celor veșnice luni seara, în urma unei embolii pulmonare produsă pe fondul unor afecțiuni coronariene mai vechi. În vîrstă de 80 de ani împliniți pe 14 decembrie, Arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost unul dintre cei mai longevivi arhipăstori ai credincioșilor buzoieni și vrînceni și un constructor desăvîrșit, sub el ridicîndu-se nu mai puțin de 35 de lăcașe de cult.  

Autoritățile au luat măsuri speciale

Autoritățile locale au luat măsuri speciale pentru evenimentul de ieri. Peste 150 de jandarmi și polițiști, dar și reprezentanți ai altor instituții au trudit pentru ca la procesiune să nu se înregistreze incidente. Aceleași autorități au decis ca în zona Catedralei, la giratoriu și pe străzile adiacente, circulația autovehiculelor să fie oprită începînd cu ora 8.30. Pînă la urmă, pentru că lumea s-a strîns cam greu din cauza frigului, circulația s-a suspendat mai tîrziu, în jurul orei 10, și s-a reluat imediat după orele 14.

Un credincios a fost luat cu Ambulanța

La un moment dat un bărbat în vîrstă de 50 de ani din Buzău, aflat în spatele gardurilor montate de jandarmi, a leșinat. Imediat, au intervenit cei de la Ambulanță, care l-au dus la spital, omul aflîndu-se în afara oricărui pericol. Se pare că la un moment dat cetățeanul respectiv era în stare de semiconștiență, situație pe care a depășit-o în scurt timp.

Politicienii P.S.D. și P.N.L. au venit aproape în același timp

Îngropăciunea de ieri a prilejuit politicienilor să se arate din nou publicului. În jurul orei 11, cei mai cunoscuți dintre ei s-au prezentat la Catedrala Arhiepiscopală, unde au depus coroane de flori și au ascultat, smeriți, slujbele. Între ei s-au remarcat primarul C-tin Boșcodeală, alături de deputatul Marcel Ciolacu și viceprimarii Sebastian Radu și Fănică Bîrlă, dar și liberalii Cristi Bîgiu, președinte al Consiliului Județean, deputații George Scutaru și Titi Holban și alți consilieri locali și județeni ori șefi de instituții deconcentrate. În afara consilierilor locali PP-DD, Silviu Roșioru, un apropiat al Bisericii și al defunctului, nici un membru al Opoziției nu a apărut la înmormîntarea de ieri.Becali și Oprișan, vedetele momentului

Președintele C.J. Vrancea a adus cea mai frumoasă coroană, iar Becali a plîns la căpătîiul Arhiepiscopului și a făcut o baie de mulțime

Înmormîntarea de ieri a adus și momente inedite, ai căror eroi au fost președintele Consiliului Județean Vrancea și noul liberal Gigi Becali. Oprișan a fost luat în primire de presă imediat după sosire și s-a remarcat prin dezinvoltură, dar și pentru că a adus cea mai frumoasă coroană de flori. Gigi Becali a făcut ce-a știut mai bine. A plîns la căpătîiul decedatului, a dat interviuri în stînga și-n dreapta, pentru ca apoi să se îmbarce în Maybach-ul său după ce a ieșit din Arhiepiscopie, înainte ca slujba să fie terminată.


Viața și interesele își continuă cursul

Procesiunea s-a terminat, luptele pentru putere continuă

Se vorbește că Arhiepiscop va fi o personalitate din București

Dacă înmormîntarea s-a încheiat ieri la prînz, odată cu depunerea în criptă a sicriului cu trupul neînsuflețit al ÎPS Epifanie Norocel, lupta pentru putere și pentru locul rămas vacant abia a început. De numele noului Arhiepiscop se va lega viitorul politic, și nu numai, al multor oameni de vază din Buzău. Se știe că în Arhiepiscopia Buzăului sînt mai mulți poli de influență, care s-au înfruntat în ultimii ani. Acum, interesele lor ar putea fi puse în pericol. Despre toate acestea are cunoștință însă și Preafericitul Daniel care, se pare, va numi la Buzău un înalt ierarh din București. Timpul, totuși, le va rezolva pe toate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU