Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3873 > Eveniment Nr. 3873 de vineri, 15 aprilie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Motive pentru a-și trage o primă de jumătate de miliard de lei


File din managementul dezastruos al lui Jercan la Trans Bus S.A.

Angajații dați afară abuziv au cîștigat procesele și au primit peste 500 de milioane de lei salarii din urmă

articol de: (D.G.)
File din managementul dezastruos al lui Jercan la Trans Bus S.A.
 
Aproape jumătate de miliard de lei vechi a trebuit să plătească Trans Bus S.A. Buzău unor salariați dați afară abuziv de directorul Ștefan Jercan. Adică tot cam cît și-a dat primă în 2010, șeful Trans Bus probabil pentru ac­te ma­nageriale de excepție precum cel de mai sus.  Oamenii și-au primit deja banii dar nu din buzunarul lui Jercan cel care i-a dat afară, ci din conturile unității, care, evident sînt alimentate cu bani publici. Trans Bus fiind subvenționată din greu de Consiliul Local Municipal, instituția care de altfel, este și singurul acționar al întreprinderii. Exemplul de față, este, fără dubiu, suficient pentru a avea o  imagine asupra competențelor lui Jercan, cel care a devenit șef peste o societate importantă după ce și-a demonstrat talentele în activitatea de "milițian".

Cine nu-i cu mine...

Numit în funcție ca șef la Trans Bus pentru că partidul al cărui membru era, avea o obligație față de el, Ștefan Jercan nu s-a făcut observat prin calitățile sale manageriale. În schimb, a transformat întreprinderea într-o moșie proprie. Așa încît oricine i se părea a fi împotriva sa a fost dat afară. Nici măcar aceste răutăți nu au fost făcute cu profesionalism căci marea majoritate a celor concediați au mers în justiție unde și-au cîștigat dreptatea.

Și moral și financiar

Astfel că Trans Bus a trebuit să le plătească oamenilor banii pe care i-ar fi cîștigat dacă nu ar fi fost dați afară și întreprinderea a fost obligată să îi reangajeze.
E drept că unii dintre ei precum Stan Bunea a fost hăituit și dat afară imediat după reîncadrare și se află în proces cu societatea, dar greșeala managerială rămîne. Întrebarea este: de ce trebuie să plătească statul gafele, ca să nu le spunem altfel, ale lui Jercan. Simplu! Pentru că e susținut de cine trebuie!

Gafe și prime

Pentru toate aceste izbînzi pe tărîm managerial, Ștefan Jercan a socotit că era normal să-și tragă o primă. După cum se știe, prima a fost de 538 de milioane de lei vechi, a fost remunerat anul trecut pentru activitatea fostă din 2009 și este aproape egală cu cît a plătit Trans Bus S.A. pentru cei dați abuziv afară. 

 

COMENTARII

Gigi:
Javra...
Il stiu fff bine pe acest militian este o javra de "jercan" asa cum a fost si in activitatea de militian chiar si cu colegii. Trebuia sa i se infunde odata. Chira vreau sa vad ce i se va intampla.
Bondarul:
Traiasca PNL-ul
Acesta este un merit al PNL Buzau care l-a pus pe Jercan in functie. Deci daca pleaca Boc nu va asteptati la altceva, deoarece si oamenii din PNL si PSD sunt cam la fel.

O spune un fost PNL-ist care a avut si el o functie si care a fost dat jos tot de PNL-isti pentru ca nu a vrut sa fure sau sa-si bata joc de oameni.
florin:
file de management
Nu va mailuati dupa Bunea majoritatea au pierdut procesele
Bondarul:
Jerca = Bîgiu
Asocierea dezastrului de la Tran-Buz cu Boscodeala poate fi eventual indirecta. Adevaratul vinovat este un mare „om de stat” pe nume Băgiu. Bigiu, un tip cu studii dubiosa, terminate dupa multi ani, pe cine putea sa numeasca la conducerea institutiei decat pe un neterminat ca si el.

PNL din pacate, de prin 2001, a devenit un la nivel local o adunatura de hoti, inculti, etc. Le urez „succesuri” in alegeri.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU