Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3492 > Eveniment Nr. 3492 de marti, 19 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Debranșați de la realitate


ABERAȚII MARCA R.A.M.

Locatarii P.T. 40 de pe "1 Decembrie" au primit facturi pentru servicii pe care nu le mai primesc demult

articol de: (D.G.)
Regia Autonomă Municipală continuă să creeze mari probleme cetățenilor, dintre care, unii n-au nici o relație contractuală cu R.AM., dar plătesc milioane și milioane de lei degeaba. Mai nou, asociațiile de locatari plătesc sume consi­derabile de bani pentru servicii pe care nu le mai primesc de multă vreme pentru singurul motiv că scări întregi de bloc sînt debranșate din subsoluri, deci nici vorbă de cheltuieli comune de încălzire. Un astfel de caz se înregistrează la Asociația de Proprietari nr. 1, P.T. 40, de pe strada 1 Decembrie din Buzău. Acolo unde și asociația în sine e vraiște.

Plata serviciilor care nu există

Locatarii dintr-un bloc de pe B-dul 1 Decembrie au primit facturi de la R.A.M. prin care sînt obligați să plătească energie termică, deși toți proprietarii sînt debranșați de la serviciile de căldură furnizate de Regie. Există o singură excepție, a unei familii care locuiește la etajul 5 și care încă mai este branșată la serviciile R.A.M., dar asta nu justifică plata de către restul cetățenilor a unor cheltuieli comune, cu excepția celor prin ale căror apartamente trec țevile verticale, purtătoare de agent termic, marca R.A.M. Și ar mai putea plăti cheltuieli comune cu toții, cei care ­locu­iesc pe scara respectivă, pentru căldura radiată la subsol, dar într-un cuantum infim căci, așa cum am mai spus, marea majoritate a țevilor au fost retezate din subsol.

Debandadă în asociație

Ce-i drept, o parte din vină aparține și locatarilor, pentru că la nivelul conducerii asociației, lucrurile sînt tulburi. De pildă, "Contractul de furnizare a energiei termice" încheiat de P.T. 40 cu R.A.M. sub nr. 529/2009 este iscălit din partea asociației de administratorul Cocuța Șercăianu, despre care nu se știe dacă mai este sau nu pe funcție, căci, spun locatarii, anul trecut, în primul trimestru, trebuiau organizate alegeri pentru șefia asociației, dar acest lucru nu s-a întîmplat nici pînă azi. Ca să nu mai vorbim despre unele clauze contractuale aberante incluse de R.A.M. în document și însușite suspect de administrație, fapt asupra căruia vom reveni curînd.

 

COMENTARII

yo:
legislatie exista dar nu se aplica
Conform Hotararii Consiliului Local Municipal Nr.210/2003,modificata prin Hotararea nr.129/2005,netinerea, cel putin o data pe an(de ragula in primul trimestru)a adunarii generale a proprietarilor,constituie contraventie(care se aplica presedintelui asociatiei si nu asociatiei cum se obisnuia),amenda fiind de la 200 lei 500 lei.Articolul III prevede ca Primarul municipiului Buzau, prin intermediul Directiei Administratia Publica Locala, Serviciul Relatii cu Publicul Asociatii de Proprietari vor duce la indeplinire hotararea.Cetatenii care fac parte din asociatia mai sus amintita(dar si din alte asociatii)trebuie sa se adreseze in scris conducerii primariei.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU