Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3473 > Eveniment Nr. 3473 de marti, 22 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

A băgat mîna în banii Phare pentru rromi


Primarul din Rîmnicelu, condamnat la 3 ani de închisoare

Neculai Jugaru va fi suspendat din funcție, iar în 90 de zile de la comunicare vor trebui organizate alegeri parțiale

Primarul este condamnat definitiv, cu suspendare și termen de încercare de 5 ani pentru abuz în serviciu contra intereselor publice

Primarul comunei Rîmnicelu, Neculai Jugaru, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu  suspendare și termen de încercare de 5 ani pentru infracțiunea de "abuz în serviciu contra intereselor publice" și a fost pronunțată în ședință publică de către Curtea de Apel Ploiești pe 16 decembrie, anul curent.  Ca urmare, după înștiințare, Instituția Prefectului va dispune suspendarea primarului și organizează alegeri în termen de 90 de zile de la înștiințare. Ieri, nici Prefectura și nici Primăria comunei Rîmnicelu, acestea din urmă avînd calitate de intimat, nu primiseră de la Ploiești hotărîrea instanței.

Dosar intentat de D.N.A.

Povestea primarului Jugaru a început în 2008, atunci cînd D.N.A., serviciul teritorial Ploiești, a deschis un dosar pe numele său și al lui Dumitru Bardaș, suspectați fiind că au deturnat bani din fonduri Phare, destinați comunității de rromi din Rîmnicelu. După cercetare, D.N.A. a înaintat Judecătoriei Rîmnicu Sărat dosarul care a fost înregistrat sub numărul 677/287/2008. În cele din urmă, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Ploiești, acolo unde instanța a admis recursul declarat de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, împotriva deciziei penale nr. 91/23 aprilie 2009 și a sentinței penale nr. 397/15 decembrie 2008 a Judecătoriei Rîmnicu Sărat. Astfel, primarul Neculai Jugaru și Dumitru Bardaș sînt condamnați cu suspendare la 3 ani de închisoare cu termen de încercare de 5 ani.

Prefectura va  dispune  organizarea de alegeri

Contactat ieri, prefectul de Buzău, Paul Beganu, a transmis că a luat act de decizia Curții de Apel Ploiești și că în momentul în care va primi hîrtie oficială de la Justiție, va proceda, formal, la anunțul oficial prin care va anunța Primăria Rîmnicelu despre condam­narea lui Jugaru și organizarea de noi alegeri parțiale. Punctul de vedere al primarului Jugaru nu a putut fi luat, deși reporterii "Șansa" au sunat ieri la Primărie, de unde edilul-șef lipsea.
(C.R. ; D.G.)

 

COMENTARII

costel:
mirlanii
Mai comentati si voi aveti aceasta datorie.
aaaa:
jugaru ;)sukaru;(
domnule jugaru nu tia fost mila sa furii banii tiganilor?nu-i furi saracii destul cu magazinele tale?daca tot nu ai facut nimic pentru ei de ce nu lasi pe altii sa faca?!

date cu binisorul pe langa ala care a castigat miliardul poate te scoate din kaki:)
ENERGIA:
Asa s-a oprit cea mai mare dictatura a prostiei din istoria Romaniei
urmeaza nevasta-sa care are si acum statut de "privilegiata", incasand lunar, peste 60 milioane lei pe carca prostilor din Comuna.
gabi:
jugaru
nevastasa e CAPU RAUTATILOR el saracu HABAR NARE!
Georgy:
Bravo!
Asa ar trebui sa se intample cu toti primarii si/sau "sefii" de autoritati publice locale care isi bat joc de fondurile europene.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU