Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3468 > Eveniment Nr. 3468 de miercuri, 16 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Așa cum era de așteptat


Prima zăpadă, întîia babilonie

Circulația s-a desfășurat cu dificultate în tot județul

articol de: (T.T.)
  Prima zăpadă, întîia babilonie
 
Prima zăpadă, ca de obicei, a produs haos în circulație, astfel încît pînă la ora 12:00 se înregistraseră 19 evenimente rutiere, soldate cu pagube materiale importante. În municipiul Buzău, zăpada a venit, ca de obicei, mai repede decît a fost anunțată la știri, drept pentru care, autoritățile au fost prinse din nou pe picior greșit. Codul galben a fost anunțat pentru ora 12:00, dar zăpada, bat-o vina, a îndrăznit să se așeze începînd de ieri noapte. Fără să anunțe că încep să cadă, fulgii au acoperit în numai cîteva ore tot orașul, bucurîndu-i pe copii și făcîndu-le probleme conducătorilor auto și pietonilor.  Societatea responsabilă cu deszăpezirea în oraș, se zice, că ar fi început activitatea pe la ora patru dimineața, dar la venirea zorilor nu se observa nimic pe arterele principale. Prin peisajul glaciar se puteau vedea, la primele ore ale dimineții, mașini încărcate de zăpadă care se deplasau "la pas" prin mocirla deja creată. Odată cu lăsarea frigului, această pastă de zăpadă amestecată cu noroi s-a transformat într-o frumusețe de polei. Autoritățile locale spun că s-au luat măsuri rapide, vicele Marcel Ciolacu declarînd că, pe stradă au trecut trei sărărițe, care au împrăștiat material antiderapant, dar acestea nu au făcut față, așa că în ajutorul lor au mai venit și două mașini care au împrăștiat nisip.

Apă chioară?

În schimb, conducătorii auto, în special taximetriștii, acuză autoritățile că sărărițele au împrăștiat doar apă chioară, pentru că imediat după ce au trecut, caro­sabilul s-a transformat într-un adevărat patinoar. Pe trotuar încă nu se făcuse nimic în vederea dislocării omătului, așa încît pietonii aveau de ales: să meargă prin zăpada pînă la genunchi, pe trotuar, sau prin mocirla și poleiul de pe carosabil. Pe la 11:30, pe platoul din fața Palatului Comunal, au apărut ceva utilaje și cîțiva muncitori de la RER care lucrau cu ardoare la înlăturarea zăpezii. Dar unde au fost pînă la acea oră, nimeni nu știe.

Deszăpezirea, atribuită  cui trebuie

În ceea ce privește șoselele din județ, pînă la închiderea ediției, situația s-a prezentat la fel ca în toată țara. De deszăpezire se ocupă de ieri dimineață Conferic SRL, societate căreia i s-a atribuit un contract în regim de urgență. Exact așa cum era de așteptat, întrucît, licitația, faza a doua, a fost și ea contestată. 

 

COMENTARII

ionescu:
si nikost?
nu ne mai dezapezeste nikost? vai, de aceea babanul d emocanu nici nu se sinchiseste sa trimita utilaje in judet. nu mai pica banul?
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU