Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3452 > Eveniment Nr. 3452 de joi, 26 noiembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ministerul Educației ia măsuri


Serbările la grădinițe, anulate de gripa nouă

Colegiul Eminescu, închis o săptămînă din aceleași motive

 Serbările la grădinițe, anulate de gripa nouă
 
Pandemia de gripă porcină restrînge activitățile extrașcolare, desfășurate în grădinițe, la sfîrșit de an. Recent, Ministerul Sănătății a transmis Inspectoratului Școlar o circulară prin care condiționează desfășurarea serbărilor organizate în grădinițe. Astfel, la festivități vor participa numai copiii, nu și părinții sau rudele lor, așa cum se obișnuia pînă acum. Motivul este evitarea răspîndirii virusului A (H1N1), care a îmbolnăvit pînă acum 16 persoane în județ și a ucis alte două persoane din Suceava și Botoșani.

Părinții vor vedea serbările pe DVD

Părinții și rudele preșcolarilor nu vor participa anul acesta la festivitățile organizate în grădinițe. Ministerul Sănătății interzice cu desăvîrșire prezența lor la aceste serbări, dată fiind extinderea virusului A(H1N1).În fiecare an, de sărbători, părinții plecați în străinătate obișnuiesc să se întoarcă acasă, la copii, și să participe la serbările organizate în grădinițe. Probabilitatea de a se întoarce bolnavi de gripă porcină este destul de ridicată, motiv pentru care autoritățile vor să prevină îmbolnăvirile. În grădinițele din municipiu, serbările se vor organiza doar cu participarea copiilor. Activitățile vor fi filmate și ulterior înregistrate pe DVD-uri, care le vor fi înmînate părinților. Dumitra Constantin, directoarea Grădiniței nr. 8, spune că este o măsură de compromis, așa încît părinții să poată participa măcar indirect la serbările copiilor. În schimb, la grădinițele din zonele rurale, unde numărul preșcolarilor este mai mic, accesul părinților la festivități nu va fi restricționat.

Colegiul Eminescu, închis o săptămînă

Pe de altă parte, elevii și profesorii Colegiului Național "Mihai Eminescu" vor rămîne acasă timp de aproape o săptămînă, după ce medicul dispensarului școlar și un cadru didactic au fost diagnosticați cu gripă porcină. Confirmarea celor două cazuri a apărut la nici două săptămîni după ce două eleve ale aceluiași liceu s-au îmbolnăvit de gripă nouă. Conducerea Direcției de Sănătate Publică, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au decis suspendarea cursurilor timp de două zile. Astăzi și mîine, liceul va fi închis, apoi urmează cele două zile libere de week-end, luni profesorii intră în concediu fără plată, iar marți, de 1 Decembrie, elevii și cadrele didactice nu vor veni la școală. Numărul cazurilor de gripă porcină a ajuns în județ la 16. Totodată, alte cîteva persoane sînt suspecte de gripă nouă și așteaptă rezultatele analizelor efectuate de specialiștii Institutului Cantacuzino.
(C.R. ; T.T.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU