Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3421 > Eveniment Nr. 3421 de miercuri, 21 octombrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Eroare funcționărească


Identitate la indigo

Dintr-o greșeală a unui angajat de la Evidența Populației, două femei au buletine identice

 Identitate la indigo
 
Două femei de 25 de ani, una din Buzău și una din Dîmbovița, au aceeași identitate dintr-o eroare a unui funcționar. Una este căsătorită și locuiește în Dîmbovița, în timp ce cealaltă vrea să se mărite și locuiește în Buzău. Greșeala făcută în urma cu zece ani, cînd celor două femei le-au fost trecute aceleași date de identificare în buletin, a fost descoperită de persoana din Buzău care a mers în iulie anul acesta să-și preschimbe cartea de identitate, deoarece termenul de valabilitate al documentului expira.
Acum pe rolul Judecătoriei din Buzău este un proces prin care urmează să se șteargă mențiunea "căsătorită" din actele buzoiencei, pentru ca acesteia să-i poată fi eliberată o nouă carte de identitate.

Căsătorită doar în acte

Cristina Alexandru are 25 de ani și locuiește în Mărăcineni, este absolventă de Drept, are un prieten cu care vrea să se căsătorească și cu care urmează să emigreze în Canada. Femeia a aflat cu stupoare că are deja un soț și chiar un copil, atunci cînd a mers să-și preschimbe cartea de identitate care expira. Șocată de ce a auzit de la funcționari, femeia a încercat să rezolve situația. Cei de la Evidența Populației, alții decît cei care au comis eroarea, susțin că în momentul în care fetele au venit să-și facă primul act de identitate în urmă cu zece ani, datele uneia au fost trecute pe ambele cărți de identitate. Deși au solicitat bunicii fetei, la care s-a greșit documentul, să vină la Poliție pentru remedierea situației, aceasta nu a făcut-o. Nici măcar cei de la Evidența Persoanei Dîmbovița nu au observat eroarea atunci cînd fata cu altă identitate s-a căsătorit. Greșeala comisă în urmă cu zece ani a dat naștere, cum era firesc, unor complicații care abia acum se văd.

Încurcăturile se țin lanț

Cristina Alexandru, tînăra din Buzău, spune că încurcăturile se țin lanț. "În momentul acesta eu nu pot beneficia de concediu de îngrijire a copilului, deși cotizez la stat de doi ani, copilul meu nu va primi alocație, sînt multe alte încurcături la care mi-e frică să mă gîndesc". Pe de altă parte, o amendă de parcare pe interzis a ajuns în Dîmbovița la femeia care nu are nici mașină , nici permis de conducere auto. Singura soluție pentru a deveni stăpîna propriei identități a fost ca buzoianca să dea statul în judecată. Dacă între timp femeii din Dîmbovița i s-au modificat actele de identitate în concordanță cu datele reale, cea din Buzău nu are la această ora o identitate. Femeia speră ca în al doisprezecelea ceas să i se facă dreptate ca să își poată croi viitorul așa cum dorește și nu cum i l-au pecetluit alții. Adrian Tănase, șeful Serviciului de Evidență Informatizată a Populației Buzău, spune că cei de la Poliție și SEIP Dîmbovița ar fi putut să îndrepte greșeala, dacă ar fi consultat cu atenție baza de date în care erau fotografiile celor două.
(C.R. ; A.I.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU