Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3400 > Eveniment Nr. 3400 de sambata, 26 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

La marginea societății


"Ispitele" de pe centură, cu gîndul la legalitate

Femeile care își oferă trupul contra cost prin boscheți au în spate povești triste pe care cu greu acceptă să le spună

 "Ispitele" de pe centură, cu gîndul la legalitate
 
Sînt departe de ceea ce se numește etalon de frumusețe, dar au totuși succes la bărbați. Ca dovadă ele sînt și răsplătite pe loc, cu bani, de cei pe care reușesc să îi atragă pentru o scurtă partidă de amor, și cu grămezi de amenzi de polițiștii și jandarmii care țin morțiș să le strice afacerea. Sînt fetele de pe centură, care practică cea mai veche meserie din lume, care de cîteva zile nu prea mai știu ce le rezervă viitorul. Cît despre trecut, acum că au aflat despre posibilitatea de a intra în legalitate, încep, cu greu e adevărat, să își spună poveștile de viață cu bune și cu rele.

Bani pentru copii

Apare ca o nălucă dintre boscheți și nimeni n-ar crede că e în stare să atragă vreun bărbat. E scundă, are pielea negricioasă și e plină de tăieturi pe brațe. O cheamă Ioana, are 32 de ani și un trecut pe măsura înfățișării. A crescut într-un orfelinat. A ajuns să-și vîndă trupul pe centura orașului oricui era dispus să-i ofere cîțiva lei pentru o partidă de sex la marginea drumului,atunci cînd a simțit că societatea a respins-o. În nouă ani de cînd practică amorul liber a trecut prin multe. Privește înapoi cu detașare și povestește ca și cînd ar fi vorba despre altcineva, nicidecum despre viața ei. "Din 2000 și pînă acum am ceva timp. Mi s-au întîmplat multe, era chiar să fiu moartă. Am doi copii, pentru ei am ajuns unde am ajuns", spune Ioana. În zilele și nopțile petrecute în pădure ori în cabinele de TIR a întîlnit tot soiul de oameni, mulți bărbați care au privit-o doar ca pe un obiect fără valoare. I-au cerut mai mult decît era ea dispusă să ofere și au maltratat-o.

Legi creștineși legi lumești

Femeia își deschide acum sufletul așa cum n-a mai făcut-o niciodată. Știa că este privită ca o paria, dar nici că i-a păsat. Trebuia să ducă bani acasă, iar pentru asta de nenumărate ori a stat în ploaie, în vînt sau în zăpadă ca să ia măcar 40 de lei, contravaloarea une partide de sex. Chiar dacă știe că tot ceea ce face e împotriva legilor creștine, crede că Dumnezeu o va ierta. Știe la fel de bine că încalcă și legile lumești, cele care se pedepsesc cu amenzi și cu plimbări în duba poliției. În anii petrecuți pe marginea drumului a primit sute de amenzi. Pe unele le-a plătit, altele s-au prescris... "Am avut vreo 280 de milioane, din care mai am acum cinci milioane". Cam așa sună contabilitatea Ioanei atunci cînd vine vorba de amenzile cu care au potcovit-o polițiștii de-a lungul timpului.

Viața ca un coșmar

Viața de centură este un coșmar pentru Ioana și pentru colegele de breaslă. În spatele fiecărei femei care își face veacul așteptînd clienți se ascunde o poveste bine tăinuită. De rușine, de teamă, de lehamite. Dacă vor lucra pe viitor sub oblăduirea legii rămîne de văzut. Cert este că ele, femeile cu moravuri ușoare, își doresc să fie protejate, să fie privite cu alți ochi, poate chiar ca niște slujbașe ale societății.
(A.I.; L.M.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU