Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3241 > Eveniment Nr. 3241 de sambata, 21 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Nu sînt soluții!


Orașul sufocat de autoturisme

Mai multe parcări în municipiu, un deziderat greu de atins!

articol de: I.G

Potrivit ultimelor date furnizate de responsabili din cadrul administrației locale, în municipiu sînt înscrise legal, în jur de 60.000 de autoturisme. Bineînțeles cifra reală a autoturismelor de pe străzile municipiului este cu mult mai mare, deoarece pe lîngă mașinile de tranzit sînt și multe altele care sînt înmatriculate în alte județe.
Datorită acestui fapt, municipiul este sufocat din ce în ce mai mult de mulțimea de mașini, iar cetățenii se plîng din ce în ce mai des de aceste probleme. În lipsă de soluții concrete, pentru dezamorsarea situației semnalate, edilul șef promite că va suplimenta locurile de parcare cu cîteva sute, în aceasta primăvară. Cu toate acestea, pe locurile de parcare din centru, tronează în continuare mașinile scoase la vînzare de samsari, în timp ce autoritățile se plîng că nu au soluții concrete.

Centrul, aproape blocat
Nu mai este o noutate că, pe zi ce trece, municipiul este sufocat tot mai mult atît de autoturismele proprietate personală deținute de buzoieni, dar și de altele care tranzitează orașul. În curînd, centrul și nu numai va fi în întregime blocat de avalanșa de mașini, iar autoritățile se vor vedea în situația ingrată de a bloca aproape complet traficul rutier în zonele respective. "Cu toate că în această primăvară vom suplimenta locurile de parcare din oraș, deocamdată nu am găsit o soluție concretă de a rezolva problema parcărilor. Ne gîndim serios la asta, pe viitor, deoarece primim tot mai multe sesizări de la cetățeni pe această temă", precizează primarul Constantin Boșcodeală. O soluție tot mai vehiculată ar fi aceea de a lăsa doar mijloacele de transport în comun să tranziteze principalele străzi centrale ale orașului. Pînă cînd se vor găsi soluții, rămîne să observăm diminuarea, nu și dispariția "talcioc-ului" de mașini din principalele parcări din centrul orașului, care incomodează și ocupă ilegal spațiile de parcare și așa puține.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU