Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2297 > Eveniment Nr. 2297 de luni, 6 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Spre deosebire de promisiunile făcute de primarul Boșcodeală în campania electorală,


Lucrările de canalizare din Poștă și Mihai Viteazu se amînă cu un an

articol de: Florina Arghir Popescu, Mihai Bunăziua
Lucrările de canalizare din Poștă și Mihai Viteazu se amînă cu un an
 

Lucrările de canalizare din cartierele Mihai Viteazu, Poștă și Simileasca se amînă cu un an. Adică, nu vor debuta în 2006, așa cum promite de cîțiva ani primarul orașului, Constantin Boșcodeală, ci în 2007. Și asta pentru că Programul ISPA, finanțat de Uniunea Europeană, este alcătuit din două pachete, reabilitarea stației de epurare și introducerea sistemului de canalizare în zonele mai sus menționate.

 Fiecare pachet în parte presupune organizarea unei licitații pentru execuție. Pentru primul pachet lucrările au fost deja adjudecate de firma OTV, care recent a semnat contractul cu autoritățile românești. Pentru cel de-al doilea pachet, care va cuprinde lucrările de introducere a rețelei de canalizare în cartierele Poștă și Mihai Viteazu, se lucrează în prezent la pregătirea documentației, în vederea organizării unei noi licitații internaționale. Documentația va fi mai întîi analizată de responsabilii Comisiei Europene, avînd în vedere că cea mai mare parte a costurilor Programului ISPA va fi suportată de Uniunea Europeană. Ceea ce înseamnă că licitația pentru adjudecarea lucrărilor de execuție ar putea avea loc cel mai devreme la sfîrșitul acestui an, dar cel mai sigur, conform autorităților locale, cu excepția primarului Boșcodeală, la începutul anului viitor.
Lucrurile stau cu totul altfel
"Totuși, cel mai important proiect pentru 2006 va fi reabilitarea stației de epurare a apelor uzate și a rețelelor de canalizare  și alimentare cu apă potabilă a municipiului Buzău. Prin implementarea proiectului ISPA vor fi declanșate lucrările de canalizare în cartierele  Mihai Viteazu și Poștă și a rețelei de apă potabilă". Este un citat din scrisoarea de Anul Nou, trimisă de primarul Boșcodeală, la începutul acestei luni, contribuabililor buzoieni, din care cetățenii care locuiesc în Poștă, Mihai Viteazu și Simileasca vor înțelege că anul acesta vor fi inițiate lucrările pentru canalizare, iar peste doi ani ploile nu le vor mai inunda locuințele. Noi considerăm necesar să le explicăm respectivilor cetățeni că lucrările pentru rețeaua de canalizare vor începe anul viitor, după finalizarea documentației și organizarea licitației și vor fi gata abia în 2009. Și asta pentru că licitația, în condițiile în care abia acum se lucrează la caietul de sarcini, va avea loc ori la sfîrșitul anului, ori la începutul anului viitor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU