Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2254 > Eveniment Nr. 2254 de luni, 12 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Șeful ARR Buzău profund neajutorat


Concurență cu măciuca pe cursele de maxi-taxi

Ordin de la București: Pe ei, pînă la Crăciun!

articol de: TITI PETRE
Concurență cu măciuca pe cursele de maxi-taxi
 

După ce a sesizat o serie de abuzuri comise de o firmă de transport, patronul reclamagiu s-a trezit cu control de la Finanțe.

Autoritatea Rutieră Română a emis un ordin prin care solicită filialelor locale să verifice la sînge toate traseele de transport cu microbuzele din județ.

Aceasta  se va întîmpla pînă pe data de 20 decembrie și nu este altceva decît un  răspuns la apelul premierului de a se face liniște pe transportul de călători cu microbuzele.

Numai că ARR este prea mic pentru o astfel de căciulă. Mai mult, surse demne de toată încrederea afirmă cu tărie că toate jocurile se fac de la București,iar cei mici de pe plan local sînt nevoiți să plece capul pentru a-și păstra lucurile de muncă.

Este inadmisibil ca un transportator autohton să-i spună unui inginer de la ARR să se potolească deoarece  riscă să ajungă șomer.
Cea mai drastică măsură pe care o poate lua un ARR local conform competențelor este să ridice unei firme licența de transport.

Odată cu ridicarea licenței,obligatoriu trebuie să dea avizul aceleeași firme să transporte în continuare călătorii pînă la organizarea unei noi licitații. În tot acest timp operatorul de traseu sancționat își vede liniștit de afaceri, are vreme să-și facă o altă firmă și implicit cu relațiile de la București să obțină tot el licența de transport.

Sesizezi, te controlez

Se pare că aceasta este deviza sub care unii funcționari publici își fac meseria. La începutul lunii septembrie  SC Cory Trans Srl Buzău, sub numărul 26858, înregistra o plîngere la Direcția Generală a Finanțelor Publice Buzău. Alte trei firme i s-au alăturat în demersuri, respectiv Trans Gaby SRL, Radnico SRL și Trans Mădălina SRL. Împreună, cei patru transportatori aduceau o serie de acuze la adresa SC Trans Expres SRL legate de nerespectarea orelor și locurilor de plecare  ceea ce conduce la o concurență neloială, utilizarea de șoferi fără contract de muncă, utilizarea de abonamente și bilete de călătorie neconforme fără să fie tipărite la Imprimeria Națională.

În fapt, autovehiculele firmei Trans Expres, firmă care deține supremația pe rutele Buzău-Gherăseni și Buzău - Merei-Pietroasele-Vispești, cu trei patru minute înainte de a se apropia de stație cursa aflată în grafic conform caietului de sarcini, intră în traseu și culege toți călătorii pînă la capăt de linie. În aceste condiții cel care respectă programul merge cu mașina goală, iar pirații o încarcă la maxim.

După ce sesizarea SC Cory Trans a ajuns la Finanțe patronul firmei a fost verificat la sînge de către cei care ar fi trebuit să vadă dacă reclamația referitoare la TRANS Expres este întemeiată. De aici și unele conexiuni legate de funcționarii publici cu cîrcei la transportatori.

ARR Buzău profund neajutorat

Zilele trecute un transportator ne povestea cum mașina sa a fost blocată de trei mașini ale Trans Expres,bătăi în autogară și călători amenințați pe trasee.Limbajul din mijloacele de transport este unul cu adevărat șoferesc.

Un alt transportator  spunea că dacă vrea să reclame ceva vizavi de o anumită firmă, automat ceea ce spune se întoarce împotriva sa."Nu știu cum se întîmplă că la  un sfert de oră de la orice sesizare a mea la ARR se prezintă cu totul întîmplător și cel reclamat. Asta înseamnă că a fost anunțat de către cineva din interior". Putem spune că inginerul Vasile Olariu,noul șef al ARR, este singur printre controlorii vechi și are o misiune aproape imposibilă de a sparge mafia din transportul interurban buzoian.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU