Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2659 > Eveniment Nr. 2659 de marti, 17 aprilie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ţării cīt mai multe prime!


Curtea de Conturi,tăvălită īn Justiţie

Primăria a cīştigat īn justiţie dreptul de a plăti rime şi sporuri salariale ilegale angajaţilor

Primăria municipiului Buzău a cīştigat pentru a doua oară īn ins­tanţă contestaţia la raportul Curţii de Conturi prin care a sancţionat plata de prime şi drepturi salariale subordonaţilor, altele decīt cele prevăzute de legea salarizării funcţiona­-rilor publici. Directorul Curţii de Conturi, Mircea Talpan, este de părere că, de vreme ce īn cazul Primăriei Buzău instanţa a acceptat plăţi suplimentare celor prevăzute de lege la fel se poate īntīmpla şi īn celelalte primării ale judeţului, pe considerentul precedentului creat.

Curtea de Conturi īncepe să-şi piardă autoritatea

Curtea de Conturi Buzău se află īntr-o situaţie mai mult decīt delicată de cīnd rapoartele īncheiate īn urma controalelor efectuate la diferite instituţii de stat au fost răsturnate īn instanţă, īn urma contestaţiilor. Pe de o parte, Primăria Buzău a cīştigat pentru a doua oară procesul intentat pentru plata de prime şi alte sporuri salariale către funcţionarii publici din Palatul Comunal, fără ca plăţile respective să fie reglementate de lege, iar la Spitalul de Neuropsihiatrie Să­poca, directorul economic, Dumitru Popescu, a suferit o condamnare penală şi, cu toate acestea, şi-a cīştigat īn instanţă dreptul de a ocupa funcţia respectivă, cu toate că cei de la Curtea de Conturi au atras atenţia că se īncalcă legea.

Prime din ce īn ce mai consistente īn Palatul Comunal

Primarului Constantin Boşcodeală nu-i prea pasă de ce spune legea cītă vreme instanţa īi permite să le plătească subordonaţilor săi prime şi sporuri salariale, cu toate că atīt  Legea 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarului public cīt şi Legea 188/199 privind Statutul funcţionarului public sīnt foarte clare īn ceea ce priveşte plăţile care se efectuează către funcţionarii publici. De Paşti, fiecare salariat din primărie a primit cīte o primă īn valoare de 7 milioane de lei. "Este pentru a doua oară cīnd cīştig īn instanţă şi le voi plăti īn continuare oamenilor prime", a  subliniat primarul Boşcodeală.

Bani doar pentru salarii

Directorul Curţii de Conturi, Mir­cea Talpan, este de părere că celelalte primării vor putea la fel de bine să īncalce legea, plătind prime şi sporuri salariale, şi să invoce īn instanţă situaţia de la Buzău. Şi asta chiar īn condiţiile īn care bugetele locale ale comunelor, şi aşa destul de subţiri, s-ar putea duce numai pe fondurile de salarii.
Floria Arghir Popescu

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU