Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2659 > Eveniment Nr. 2659 de marti, 17 aprilie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Pe strada Horticolei se pune de un protest:


"Īn fiecare noapte e cutremur!"

De cīnd cu maşinile mari, oamenii nu mai ştiu de epicentrul din Vrancea

articol de: Alina Buduianu
"Īn fiecare noapte e cutremur!"
 
Circulaţia nestin­ghe­rită a autovehiculelor de mare tonaj, care īşi aduc major contribuţia la deteriorarea caselor, stīr­neşte protestul locuitorilor de pe strada Horticolei. După ce strada a devenit traseul unor maşini de mare tonaj, casele lor sīnt puse īn situaţia de a re­zista zi de zi la "cutremure" mici şi dese, provocate de acestea.

Devălmăşie rutieră pe Horticolei

Greutatea maşinilor, dar şi viteza mare cu care acestea circulă pe strada Horticolei, mai ales noaptea, sīnt pe punctul de a scoate oamenii din case, pentru a cere o explicaţie şi o soluţie la problema lor. Nemulţumirea lor este susţinută de crăpăturile din pereţii caselor, pe care sīnt nevoiţi să le repare de la an la an. Majoritatea locuitorilor acestei străzi sīnt pensionari sau oameni cu venituri reduse. Ei se văd īn imposibilitatea de a-şi repara casele. Prin plata unei taxe şi obţinerea unui permis de trafic, autovehiculele de mare tonaj pot circula īn voie. Şoferii care īşi asumă riscul de a circula pe străzile pe care este afişat semnul "Accesul interzis peste 7 tone", primesc, teoretic, 2 puncte penalizare şi o amendă de 351 RON. Pentru a īnceta devălmăşia, cetăţenii au făcut şi liste cu numerele de īnmatriculare ale vehiculelor mari, care īi zguduie ilegal.

Vicele Ionescu arată spre poliţie şi promite un contract cu poliţiştii comunitari

Solicitat să le răspundă celor care ameninţă primăria, viceprimarul Constantin Ionescu ne-a declarat: "Maşinile cu o greutate mai mare de 7 tone nu au voie să circule prin oraş decīt dacă plătesc o taxă şi primesc un permis de trecere. Strada Horticolei nu face excepţie. Maşinile care circulă pe aici şi nu au permis, o fac pe propria răspundere. Poliţia este cea īn măsură să acţioneze. Amenzile sīnt destul de mari şi ar trebui puse īn aplicare. Primăria urmează să incheie un protocol cu Poliţia Comunitară, pentru a se lua la puricat toate autovehiculele. Momentan, centura de est nu este definitivată, iar maşinile acestea trebuie să circule pe undeva. Īi īnţele­gem pe cetăţenii nemulţumiţi de situaţie. Este dreptul lor să ia atitudine. Trăim īntr-o democraţie şi fiecare are dreptul la libera exprimare."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU