Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2647 > Eveniment Nr. 2647 de sambata, 31 martie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Bursucul agresat

articol de: Loredana Bălan
Sistemul de īnvăţămīnt rīmnicean e marcat de un nou conflict. Rīmniceanca Ma­riana Bursuc afirmă că băiatul ei, de 12 ani, elev al Şcolii Generale Numărul 8, a fost agresat de colegii de cla­să, impunīndu-se inter­na­rea lui īn spital. Mama afirmă că joi, īn timpul unei pauze, co­pilul a fost bătut de colegii de clasă.  Ajuns acasă, după finalizarea programului şcolar, băiatului i s-a făcut rău şi a fost transportat de sora sa la Spitalul Municipal Rīmnicu Sărat pentru efectuarea unor investigaţii medicale. Femeia a declarat că nu a vrut să facă publică situaţia fiului ei, dar văzīnd că nu primeşte īnţelegere din partea şcolii s-a decis să tragă la răspuns vinovaţii.
Mai mult, ea a precizat că are acasă zece copii de crescut şi nu īşi permite să suporte cheltuielile privind spitalizarea minorului, iar vinovaţii să plătească.

Medicii spun că băiatul e sănătos tun

Cu toate că Mariana Bursuc afirmă că starea de sănătate a copilului este gravă, directorul adjunct al spitalului, medicul Paul Rīnjea, afirmă că băiatul este sănătos şi nu ridică probleme: "Este internat īn secţia de chirurgie, in­ves­tigaţiile nu au evidenţiat nici un fel de leziuni care să īi afecteze īn mod semnificativ starea de sănătate. Are o exfoliaţie regiunea geniană stīngă, copilul e pe picioare, vioi, se joacă. Este problematică afirmaţia lui privind faptul că a fost agresat de nişte colegi, situaţia ne depăşeşte. Starea lui de sănătate este foarte bună, nu pune nic un fel de probleme şi īn cursul zile de azi ar putea fi externat."
Directorul Şcolii Generale Numărul 8, Constantin Cojocaru, afirmă că a aflat de la Mariana Bursuc că băiatul a fost agresat de colegi şi a transmis o notă informativă Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău cu privire la reclamaţia femeii.

Inspectoratul a fost notificat

De asemenea, conducerea şco­lii a īmputernicit comisia pe disciplina elevilor să analizeze situaţia şi īn cursul zilei de luni să formu­leze un răspuns. Deşi nu vrea să se lanseze īn afirmaţii care să influen­ţeze īn vreun fel ancheta auto­rităţilor din īnvăţămīnt, directorul Constantin Cojocaru spune că elevul reprezintă o problemă pentru colegi, părinţii celorlalţi copii cerīnd chiar transferul acestuia īn altă clasă. Care este realitatea şi dacă cineva vrea să obţină anumi­te beneficii de pe urma unui copil vom afla după ce oamenii legii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău se vor pronunţa īn acest caz.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU