Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2625 > Eveniment Nr. 2625 de marti, 6 martie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Padocul din blocul 7B:


Maidanezii inspectorului State de la Sanepid au invadat cartierul Micro XIV

Maidanezii inspectorului State de la Sanepid au invadat cartierul Micro XIV
 

Într-o zonă de la marginea cartierului Micro XIV, în spatele blocului 7 B, își învîrt coada și-și arată colții  peste treizeci de cîini, cîndva vagabonzi, acum considerați comunitari prin susținerea familiei State. Cei 30 – 40 de cîini au fost adunați într-o haită de Elena State, locatară a blocului 7B, iar seara se comportă precum stăpînii scării. Cine intră și iese din bloc, în cazul în care nu este mușcat ori  pus pe fugă de cîini, nu scapă pînă nu colectează o duzină de purici. Soții State au primit numeroase sesizări din partea vecinilor, nemulțumiți de faptul că pe toată casa scării persistă mirosul de urină de la cîini, iar dimineața mai găsesc și excremente pe preșurile de la ușă. Culmea este că soțul Elenei State lucrează la Inspecția Sanitară de Stat, iar ca angajat la Sanepid este cel mai în măsură, în primul rînd, să știe care ar putea fi consecințele unei epidemii declanșată de patrupede și,nu în ultimul rînd, care sînt măsurile preventive.Or, sanepidistul nostru se îngrijește ca  cei 30 – 40 de cîini să nu ducă lipsă de nimic.

 

Adunarea de dimineață

Blocul 7B din cartierul Micro XIV este amplasat în imediata apropiere a unităților militare, locatarii fiind obișnuți deja cu goarna care sună deșteptarea de dimineață. Numai că acum mai au parte și de o altfel de deș­tep­tare. În jurul orei 7, haita de cîini, în baza reflexelor de acum bine formate, este adunată la masă, în spatele blocului. Dimi­neața sînt servite doar resturile de la masa de seară și ceva bucăți de pîine uscată. Practic, la ora 7, se declanșează iritarea vecinilor din bloc , cîinii  fiind într-un continuu lătrat și mîrîit.

 

Plimbarea dintre mese

Imediat după masa de d­i­mineață, cîinii sînt adunați în haită  și plimbați pe cîmpurile  unde, cîndva, militarii făceau culcaturi și instrucție de front. Haita este condusă de Elena State, stăpîna cîinilor, care, ca să nu se plictisească, pune în sacoșă cîteva reviste pentru a le răsfoi.

 

Calvarul începe după prînz

Vecinii spun că după ora 13 haita de cîini este adunată iarăși în spatele blocului, unde trebuie să-și primească porția de oase, gîturi și gheare achiziționate de la abatoarele din oraș. Apoi, cîinii sînt lăsați în voie să umble printre blocuri pe scări ori să mai tragă cîte un pui de somn pe preșurile de la ușile locatarilor. Bineînțeles, lasă și urme de urină, excremente și, mai ales, o sumedenie de purici.

 

Strada:

Vecinii au ajuns la limita răbdării

 

Elena Ștefan, vecina de la parter:

"Cîinii sînt luați de doamna State și duși cu ea pe cîmp, după ce le dă de mîncare. Să fie cel puțin castrați, să nu se mai înmulțească atît. Toată scara-i numai purici. Cîinii vin să ne înfrunte la ușa blocului. Nu are curaj să vină nimeni la mine, mai ales după ora 10 seara."

 

Ștefan Dumitru, vecin tot de la parter:

"Ne deranjează enorm, noap­tea latră și urlă. E ceva de groază în această zonă a orașului. Dimineața fuge cu ei, iar după 13 vine cu ei înapoi. Trebuie prinși cîinii și închiși într-un padoc."

 

COMENTARII

Daniela:
rusine, presa anti-animale
scrieti acum si despre masacrul de la Buzau, daca aveti coloana vertebrala! ca toata presa din Romania, doar de atit sinteti capabili sa instigati oamenii impotriva ciinilor! gazetute de provincie, uitati-va la tinuta voastra ca ziar, ati vedea asa ceva intr-un ziar european care se respecta???
mara:
cainii sunt mai buni decat oamenii
desi fetita mea,de 3 ani, a fost muscata de un caine,cu motiv,l-a agresat si acesta s-a speriat,noi iubim cainii in continuare,ii hranim si ii respectam,asa cum trebuie respectata orice forma de viata data de Dumnezeu.Violurile si crimele sunt zilnic la stiri...de asta sa ne fie frica,nu de o muscatura de caine speriat si batut de oameni...
oana:
sa va fie mila si de sobolani si de ganaci...
pai da, sa va fie mila de toate fiintele lasate de Dumnezeu, nu numai de caini! Sa luati cativa sobolanei sa ia micul dejun cu fiica dvs (si daca ii instiga sa va bucurati ca o musca!), sa invatati gandacii de bucatarie sa manance din farfuriile dvs si sa se culce cu dvs in pat. Va propun sa faceti un ecosistem in zona in care locuiti, de ce sa mai existe zoo? Sa stea in libertate toate animalele mici, mari si mijlocii. Sarpele boa nu ataca daca nu e "agresat" sau zgandarit, asa ca nu ar trebui sa va temeti. Va arata minunat in Romania in cativa ani. Vor fi mai multe animale decat oameni si poate cine stie...girafa va va arunca niste resturi de la masa dumneaei din ciresul aflat in zona verde din fata blocului dvs, iar tigrul va va lasa si dvs cateva lesuri sa le mancati cu familia...pt ca ei voi fi stapanii dvs.

Si da, cainii sunt mai buni decat oamenii. Probabil cainele daca v-ar considera cel mai bun prieten al sau (cum pretind oamenii a fi cainii pt ei) nu i-ar tine bolnavi si infrigurati in pustie ci i-ar lua in casa, i-ar ingriji si ar strange dupa ei mizeria si gunoiul. Nu cred ca cineva ar mai protesta in acest caz.

Bravo!!! suntem in UE, sa traim!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU