Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2619 > Eveniment Nr. 2619 de marti, 27 februarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Reforma din Sănătate, departe de Spitalul Județean


În loc de bani, ministrul Nicolăescu a împărțit amenzi

articol de: Corina Răchițeanu
În loc de bani, ministrul Nicolăescu a împărțit amenzi
 

Directorul medical Adriana Negoiță:
Pînă acum doi ani, mai toți medicii din spital veneau cu sacoșele de medicamente cumpărate din propriile buzunare; situația a fost destul de gravă, dar am reușit să îmbunătățim situația și ne-am străduit ca pacienților să le fie cît mai bine.

Măsurile aplicate de ministrul Sănătății în urma vizitei efectuate sîmbătă la Spitalul Județean au stîrnit nemulțumirea directorilor de aici, care argumentează  fiecare deficiență sancționată de Eugen Nicolăescu. Directorii din spital îi au de partea lor pe bolnavi și rudele lor, care sînt de părere că, în limita banilor alocați de guvern, condițiile din spital sînt foarte bune.

Maneta Anuța, pacientă:
"Am o părere foarte bună despre personalul medical, este curățenie, sînt politicoși, te invită să iei loc."

Chivu Viorel, pacient:
"Ar mai fi loc de mai bine, dar deocamdată e bine."

Marius Nicolae, pacient:
"Cred că ar fi nevoie de ceva bani în plus, dar în rest este totul bine."

N.M., pacientă:
"Condițiile nu sînt bune în spital, tratează pacienții nasol în spital."

Carlapoi Viorica, pacientă: "Sînt internată de 2 zile, condițiile sînt bune, tratament corespunzător".

Avertisment pentru prost management
Sîmbătă după-amiază, vizita ministrului Sănătății s-a lăsat cu sancțiuni. Amenzile au fost simbolice, în comparație cu deficiențele grave constatate de ministru. Principalele carențe au constat în lipsa de igienă, modul defectuos de colectare a deșeurilor medicale periculoase, pereți crăpați și plini de igrasie și grupuri sanitare neigienizate. Ministrul a inspectat tot spitalul, deficiențe majore fiind mai ales la secțiile de Pediatrie, Neurologie, Cardiologie și Chirurgie Generală. În același timp, la secția de O.R.L. s-a depistat o trusă medicală a cărei sterilizare nu a putut fi dovedită. Cum era și firesc, neregulile au fost sancționate în raport cu încadrarea juridică a faptelor. Astfel, directorul administrativ Traian Negoiță a primit o amendă în valoare de 150 de lei pentru geamurile crăpate și grupurile sanitare nefuncționale. Cu amendă a mai fost sancționată și asistenta de la O.R.L., pentru nesterilizarea trusei medicale. Nici comitetul director n-a scăpat de sancțiuni, chiar dacă a fost numai un avertisment  pentru ceea ce a numit el prost management. Ministrul a stabilit un termen de 60 de zile pentru remedierea deficiențelor constatate și sancționate.
Conducerea are o explicație pentru deficiențele sancționate de ministru
În replică la concluziile ministeriale, directorii Spitalului Județean spun că o bună parte din deficiențele care au atras atenția ministrului sînt consecința unei proaste finanțări din partea guvernului. Directorul medical al spitalului, medicul Adriana Negoiță, a ținut să amintească de situațiile de criză parcurse de spital din cauza proastei finanțări, cînd medicii plăteau din banii lor medicamentele pentru pacienții grav bolnavi: "Pînă acum doi ani, mai toți medicii din spital veneau cu sacoșele de medicamente cumpărate din propriile buzunare; situația a fost destul de gravă, dar am reușit să îmbunătățim situația și   ne-am străduit ca pacienților să le fie cît mai bine". De partea medicilor par să fie și rudele bolnavilor internați în Spitalul Județean, a căror părere n-am putut să o cunoaștem, dat fiind faptul că unitatea se află în carantină.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU