Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2600 > Eveniment Nr. 2600 de luni, 5 februarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

De ce nu sînt bani la Primărie:

Redevente uitate.

articol de: (D.G.)

Edilii primăriei se plîng de cîte ori au ocazia că bugetul institutiei este sărac, dar în mod ciudat uită să strîngă banii pe care o parte dintre concitadinii nostri îi datorează urbei.
Practic, în acest moment nimeni nu stie de exemplu cît trebuie să încaseze anual Palatul Comunal în urma sutelor de contracte de concesiune pe care institutia le-a parafat. Probabil că nici nu trebuie să se stie prea multe despre cît datorează unii investitori municipalitătii si de aceea a fost mentinut pe functie un ins ca Ion Ene, director al Directiei Economice, care trebuia pensionat de ani buni, dar care nu se dă plecat pentru că unii au nevoie de "ajutorul" său. Contractele de concesiune au clauze de reziliere "de plin drept", un concesionar care nu-si plăteste redeventa după o perioadă de 30 de zile calendaristice se alege cu documentul "reziliat" fără nici un fel de amînare. De asemenea, municipalitatea îsi recuperează redeventa din contul de garantie depusă de concesionar într-un cont înainte de parafarea contractului de concesiune. În realitate, lucrurile nu stau asa si sînt probabil zeci de exemple de contracte care nu au fost onorate, dar care operează în beneficiul investitorilor de tranzitie si în detrimentul comunitătii.

Un exemplu elocvent
Un astfel de exemplu îl reprezintă cel al firmei Auto Trans Service 2000 SRL, administrată de dubiosul Adrian Petre Popa.
După ce nu a stăpînit fără nici un act un teren în spatele Liceului CFR, pe care l-a îngrădit cu de la sine putere si si-a făcut o stînă, Adrian Popa, fin de fost colonel de Politie, a încheiat un contract de concesiune cu nr. 17635/08.11.2005.
La trei luni după expirarea termenului de plată numitul Adrian Popa n-a plătit un leu redeventă, dar nici nu i-a cerut nimeni rezilierea contractului. Lăudîndu-se că intră oricînd la primar, Popa spune că-si va plăti datoria cînd PSD îi va achita factura de 100 de milioane de lei datorată de la alegerile locale din 2004, cînd a transportat cu microbuzele sale etnici romi la sectia de votare de la Scoala 14.
În cele din urmă, pentru că avea nevoie să-si scoată de la primărie tidula care arată că n-are datorii spre a face un leasing, Adrian Popa a găsit întelegere la Palatul Comunal, mutînd banii din contul de garantie în cel de plată al redeventelor, adică 484.640.000. Practic, a pasat datoria dintr-un cont în altul, iar contractul functionează în continuare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU