Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2597 > Eveniment Nr. 2597 de joi, 1 februarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Noua coalitie PNL-PSD i-a spulberat pe pedisti în Consiliul Judetean

articol de: (F.A.P.)
Noua coalitie PNL-PSD i-a spulberat pe pedisti în Consiliul Judetean
 

Un nou pol de putere s-a conturat în Consiliul Judetean Buzău, între PNL si PSD. În momentul de fată, Partidul Democrat aproape că nu mai contează în Consiliul Judetean. Desi au fost votate în unanimitate toate proiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei plenului de ieri, a fost cît se poate de clar, cel putin în privinta împărtirii banilor pentru comune, că liberalii si social democratii s-auînteles pentru a-si trage partea leului. Lista  initială, discutată în comisiile de specialitate ale Consiliului Judetean, în care banii pentru refacerea drumurilor erau împărtiti în mod egal comunelor buzoiene, a fost înlocuită în timpul sedintei cu o nouă listă, propusă de grupul PSD, iar zerourile au fost de asa manieră asezate, încît acolo unde primarii sînt democrati au ajuns cîte o sută de milioane.

Democratii au primit doar sume simbolice
Toti primarii liberali si social democrati vor primi cîte un miliard de lei pentru acoperirea cheltuielilor de refacere a drumurilor. În schimb, acolo unde PD are primari vor ajunge doar cîte o sută de milioane de lei. Dacă primarii PNL si PSD au primit fiecare cîte un miliard, primarii PD nu au primit mai mult de un miliard împreună. Asa a decis ieri noua coalitie din Consiliul Judetean, formată din reprezentantii PSD si PNL, prin vocea social democratului Marcel Ciolacu, care a pus la dispozitia tuturor consilierilor cîte o listă. În ciuda unanimitătii cu care s-au votat proiectele aflate pe ordinea de zi, toate propunerile referitoare la împărtirea banilor, stabilite de comun acord în comisiile de specialitate, au fost amendate pe rînd de liberali si social democrati, în timpul sedintei.

Nimic din ce s-a discutat în comisii nu a rămas bătut în cuie
Desi vădit surprinsi de atitudinea colegilor portocalii, democratii au încercat să mimeze consensul, în mod cert pentru a nu da satisfactie colegilor care, de această dată, i-au cam pus la zid. La finalul sedintei, presedintele Victor Mocanu a continuat să salveze aparentele, declarîndu-le reporterilor nostri că "poate pentru prima oară s-a votat un buget european". Si în ceea ce priveste alocarea sumelor către institutiile de interes judetean lucrurile au stat la fel. Mai exact, amendamentele au venit din partea PSD si PNL si au fost votate pe nemestecate de PD.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU