Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2594 > Eveniment Nr. 2594 de luni, 29 ianuarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Spitalele si dispensarele nu mai fac fată


Virozele lovesc 100 de copii pe zi

articol de: (C.R.)

Afectiunile respiratorii continuă să facă victime printre buzoieni, cei mai afectati fiind copiii. Ieri, la sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean asteptau zeci de mame cu copii. Medicul sectiei amintite, Olga Tighel, ne-a declarat că numai vineri si sîmbătă la cabinet au fost consultati 190 de copii, din care o bună parte au fost îndrumati către sectia de Boli Infectioase. Celorlalti le-au fost prescrise tratamente de specialitate, iar părintilor le-au fost date indicatii de prevenire a răspîndirii virozelor si pneumoniilor. În mare parte, aglomeratia din weekend se datorează si faptului că la sfîrsit de săptămînă medicii de familie nu pot fi găsiti la cabinete. "Am venit cu băiatul la spital pentru că de două zile tuseste si are febră mare, iar pe medicul de familie îl găsim abia luni", ne-a declarat Elena Voicilă, bunica unui copil în vîrstă de numai un an. O deficientă a celei mai mari unităti spitalicesti buzoiene este că singurul medic de la Pediatrie trebuie să se ocupe si de consultatii si de internări, fapt îngreunat de volumul mare de pacienti.

Medicul de gardă e în "silenzio stampa"
Iar pentru că ne-am convins de situatia îngrijorătore de la Pediatrie, am vrut să ne interesăm si de incidenta afectiunilor respiratorii printre adulti. Numai că Laurentiu Neagu, medicul care a fost de gardă ieri la sectia Boli Interne, n-a vrut să ne dea nici un fel de informatie. "E duminică si nu dau interviuri", ne-a spus medicul. Totodată, se mentine si decizia de restrictionare a accesului în Spitalul Judetean. Astfel, între orele 9,00-10,00 si 14,00-16,00, bolnavii internati pot primi cîte o singură vizită. După cum indică afisele lipite la intrări, apartinătorii pot pătrunde în saloane numai cu echipament de protectie, iar vizita nu poate dura mai mult de 10 minute. De fapt, situatia nu stă chiar asa. Gardienii nu aveau ieri nici un fel de echipament cu care să-i "doteze" pe vizitatori si, cu sigurantă, acestia nu stau numai cîte 10 minute în saloane.

Sfaturi
Pentru evitarea contractării si răspîndirii afectiunilor respiratorii, medicii Autoritătii de Sănătate Publică recomandă o atitudine calmă a populatiei, evitarea aglomeratiilor, folosirea batistelor igienice si respectarea normelor de igienă, precum si prezentarea la medicul de familie la aparitia simptomelor de boală. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU