Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2594 > Eveniment Nr. 2594 de luni, 29 ianuarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Preda cere dovezi, "SANSA" le oferă

articol de: Redactia Sansa
Preda cere dovezi, "SANSA" le oferă
 

Cotidianul Sansa a publicat un material sub titlul "Din afacerile deputatului Cezar Preda într-un an preelectoral". Punem astăzi la dispozitie replica primită vineri pe adresa redactiei sub numărul 10/26.01.2007, precum si transcrierea reactiei din conferinta de presă sustinută ieri de deputatul P.D. Cezar Preda.

Domnule redactor-sef,

În legătură cu articolul "Din afacerile deputatului P.D. Cezar Preda într-un an preelectoral, apărut în numărul din 26 ianuarie al cotidianului pe care îl conduceti, precizez următoarele:
Cu tot respectul, consider că titlul si unele fragmente din text sînt tendentioase si încearcă să îmi afecteze nefondat imaginea.
Sustin acest lucru pentru că proiectul de hotărîre la care vă referiti a fost votat de aproape toti consilierii locali municipali ai partidelor reprezentate în CLM. Nu văd, asadar, de ce am devenit "omul din umbră" al articolului.
Vă asigur că acuzatiile, potrivit cărora eu as influenta deciziile consilierilor municipali ai P.D., nu au nici un fel de bază reală.
Mai mult, citind foarte atent articolul, nu văd ce legătură este între afacerile mele, anul preelectoral, domnul George Necula si faptul că acesta detine  o casă de amanet în apropierea sediului P.D. Buzău.
Cred că, în contextul respectării deontologiei jurnalistice, si nu numai, aprecierile autorului ar trebui însotite si de probe.
Pentru mai buna informare a cititorilor dumneavoastră, vă rog să publicati aceste precizări.

Cu stimă, Presedinte BPJ Buzău
Deputat Preda Cezar Florin

Decalaratia din conferinta de presă a P.D. de ieri
"Sînt ziare care doresc să-si folosescă spatiul pentru a discuta despre persoana mea. Îi anunt că am si eu dreptul la imagine si, în conditiile în care nu au probe, îi rog frumos să fie mai retinuti în a-mi folosi numele pe un titlu de o jumătate de pagină si un continut care n-are nici o legătură cu mine. N-am fost santajabil si nu sînt santajabil".

Pentru întelegerea cît mai fidelă a situatiei în cauză, adăugăm cîteva mici comentarii. Apreciem sincer profesionalizarea evidentă si progresivă a relatiei pe care deputatul Cezar Preda încearcă să o dezvolte cu presa locală. Experienta cîstigată în ultimul timp de domnia sa în domeniul gestionării propriei imagini publice l-a învătat probabil că întoarcerea din condei a afirmatiilor dintr-un text scris poate muta subiectul din postura de acuzat în cea de acuzator. Sîntem pe deplin constienti si responsabili cînd asezăm sub tipar materiale jurnalistice si vă asigurăm, d-le deputat, că respectăm dreptul dumneavostră la imagine publică, dar respectăm în acelasi timp si dreptul opiniei publice la informare. De aceea am considerat că e necesar să amendăm unele derapaje, pe care un om politic aflat la Putere, este tentat sau "fentat" să le facă, si pe care, încă, nu le considerăm un delict grav. Ne-ati cerut, domnule deputat, dovezi ale legăturilor dintre dumneavoastră si afaceristul George Necula, beneficiarul terenului de aproape 12.000 de metri pătrati de lîngă fabrica de bere.
Vă prezentăm una dintre afirmatiile noastre:
1. Cu totii am observat că hotărîrea cu privire la vînzarea de către CLM a terenului  cumpărat de afaceristul George Necula a fost introdusă în ultima clipă pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal, la initiativa consilierilor municipali ai PD. Trebuie odată să vă hotărîti: cînd votează în urma consultărilor cu dumneavoastră si cînd votează liber si democratic, potrivit propriei constiinte.
2. Afaceristul George Necula s-a aflat adesea în apropierea dumneavoastră si a principalilor colaboratori de la partid.
Mult prea întîmplător, fiica afaceristului George Necula, tînăra Nicoleta Raluca Necula, a fost angajată pe functia de consilier juridic la Agentia Natională de Reglementare pentru
Serviciile Publice de Gospodărire Comunală la scurt timp după ce sotia dumneavoastră a ajuns secretar de stat si presedinte al ANRSC. În mod evident, Nicoleta Raluca Necula este subaltern al sotiei dumneavoastră, Jeanina Preda. Prin ce miraculoasă coincidentă a devenit fiica numitului George Necula subaltern, tocmai a doamnei Jeanina Preda?
3. În ceea ce priveste declaratia de la conferinta de presă de duminică, în cadrul căreia sugerati că anumite ziare vă santajează, cunoscîndu-vă, sîntem siguri că nu v-ati referit la cotidianul Sansa, probabil că nici la săptămînalul pe care-l păstoriti, ci mai degrabă estimăm prin deductie logică faptul că vorbeati despre "Academia Catavencu" de săptămîna trecută. Atît. Vă asigurăm, în continuare, de înalta noastră consideratie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU