Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5791 > Eveniment Nr. 5791 de marti, 4 decembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

A fost Ziua României


Cum au sărbătorit buzoienii "Centenarul"

Mii de oameni au înfruntat gerul pe Calea Eroilor

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cum au sărbătorit buzoienii "Centenarul"
 

Mii de buzoieni au asistat la manifestările organizate, în premieră, la Buzău pe Calea Eroilor. Printre notabilitățile locale care au fost prezente s-au numărat prefectul Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul Constantin Toma, parlamentari.  

Momentul Marelui Centenar a fost subliniat și prin prezența unor invitați din Republica Moldova, iar delegația moldoveană a fost condusă de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, și președintele Consiliului Raional Dubăsari, Grigore Policinschire. În preambulul paradei militare s-a săvîrșit o slujbă religioasă, urmată de depunerea de coroane în domul din Cimitirul Eroilor. Totodată, au fost premiați cîștigătorii concursului de istorie organizat de Fundația Mareșal "Alexandru Averescu" și Consiliul Județean, iar elevii Școlii Nr. 11 și ai Seminarului Teologic au susținut recitaluri.

De la ora 11,00, paricipanții au mers în Parcul Crîng, unde Consiliul Județean a oferit tradiționala masă de 1 Decembrie. Seara, după lăsarea întunericului în Piața Dacia s-a inaugurat Tîrgul de Crăciun și s-au aprins luminile de sărbători. După intonarea imnului național de către corul Lira și alocuțiunile primarului Constantin Toma, prefectului Carmen Ichim, președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și ale reprezentantului Diviziei 2 Infanterie Getica doi copii au aprins iluminatul festiv. Spectacolul organizat de Primăria municipiului Buzău a continuat pînă la ora 21.00.

De asemenea, la Consiliul Județean s-a  aprins, sîmbătă seară, tunelul de lumini amenajat în fața instituției care este prevazut și cu  o instalație de sonorizare la care, pe parcursul lunii decembrie se vor auzi cîntece patriotice și colinde. Totodată, pînă săptămîna viitoare, pe fațada instituției vor fi proiectate filme și mesaje cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

La aprinderea tunelului de lumini din fața Consiliului Județean au fost prezenți pe lîngă copii care au primit dulciuri din partea președintelui C.J. și oaspeții din Republica Moldova.

20 de persoane din raioanele Soroca și Dubăsari în frunte cu președinții Consiliilor Raionale Ghenadie Muntean și Grigore Policinschi, au aprins luminițele amplasate în fața Consiliului Județean și s-au fotografiat pe treptele instituției alături de președintele Petre Emanoil Neagu și vice­președintele Adrian Petre.

(foto: Ciprian Sterian / Observatorul Buzoian)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU