Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5779 > Eveniment Nr. 5779 de marti, 13 noiembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Greu cu birocrația românească!


Banca de Gene pentru Agricultură, la mîna Guvernului

Primăria Buzăului i-a alocat o suprafață de teren

articol de: Cristina STERIAN

Înființarea Băncii de gene pentru legumicultură, floricultură și plante aromatice, la Buzău, va fi decisă printr-o Hotărîre de Guvern. Documentul este așteptat să plece, săptămîna viitoare, de la Ministerul Agriculturii și să intre pe circuitul de aprobare.      Practic, banca de gene ar urma să se înființeze ca structură autonomă în subordinea Ministerului Agriculturii.

Costurile estimative pentru acest obiectiv sînt de 6 milioane de euro,însă suma este doar una aproximativă, raportată la cît au cheltuit grecii pentru a înființa o astfel de bancă.

Valoarea reală a investiției va fi obținută abia în momentul în care banca va avea un cadru legislativ necesar funcționării, iar Ministerul Agriculturii va comanda un studiu de fezabilitate. Prezent, joi  seara, în studioul Focus TV la emisiunea Focus News, deputatl Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisie pentru Agricultură, a explicat că definitivarea cadrului legislativ pentru înființarea băncii nu poate fi finalizată mai devreme de o lună. Nu sînt, însă, excluse, unele întîrzieri, a mai precizat aceeași sursă. De la lansarea ideii în spațiul public, banca de resurse genetice vegetale de la Buzău a întîmpinat destul de mutle piedici.

La un moment dat, a existat posibilitatea înființării acesteia înc adrul unui proiect cu finanțare europeană. Aceesarea fonduriulor europene a fost blocată ca urmare a refuzului Academiei de Științe Agricole de a pune la dispoziție un teren pentru cercetare. Recent, problema terenului a fost rezolvată. Primăria municipiului Buzău a gasit o suprafață pentru înființarea băncii de gene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU