Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5779 > Eveniment Nr. 5779 de marti, 13 noiembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

E cam degeaba!


Buzăul are un canal de irigații unic în România

Din 1987 nu a fost niciodată, reabilitat

articol de: Cristina STERIAN
Buzăul are un canal de irigații unic în România
 

Buzăul are un canal de irigații unic în România unde apa ajunge în mod gravitațional și nu prin pompare, ceea ce înseamnă costuri minime. Din păcate nici măcar acest avantaj nu a fost suficient pentru ca întreținerea lui să fie ca la carte așa că din 1987, de cînd a fost dat în folosință, și pînă astăzi nu a fost reabilitat niciodată.

 
Nevoia de apă și cerințele tot mai mari din partea fermierilor au avut în sfîrșit un rezultat, iar prima reabilitare completă este programată să înceapă chiar din primăvara anului viitor,a spus pentru Focus FM Regional, directorul adjunct al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filialaBuzău, Gheorghe Mihalache.

Odată cu transformările climatice, nevoia de apă a crescut, iar anul acesta cererile din partea fermierilor au dublat suprafața irigată. Cu cît a crescut însă numărul beneciarilor cu atît apa a ajunsmai greu la pompă. Asta pentru că starea canalului este precară, în cei peste 30 de ani de la darea în folosință nu s-au făcut.

Din 2021, canalul de irigații ar putea asigura apa pentru toata suprafața amenajată de aproaximativ 24.000 de hectare. Anul acesta s-au irigat doar 16.000 de hectare, suprafața fiind de două ori mai mare ca anul trecut. 

Odată încheiată această etapă, conducerea ANIF Buzău are speranța că vor putea începe lucrările de reabilitare și la Canalul Est care în prezent este nefuncțional.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU