Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2589 > Eveniment Nr. 2589 de marti, 23 ianuarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Scandalul arhitectilor a ajuns la tribunal


Arhitectii Pompiliu Cîmpeanu si Carmen Magazin la judecată, secretarul Primăriei, N.U.P.

Parchetul spune că pentru stefan Nedelcu nu sînt dovezi

articol de: (L.M.)
Arhitectii Pompiliu Cîmpeanu si Carmen Magazin la judecată, secretarul Primăriei, N.U.P.
 

Arhitectul-sef din Palatul Comunal, Pompiliu Cîmpeanu si fosta sefă a Serviciului Urbanism, Carmen Magazin au fost trimisi ieri în judecată. Procurorii de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Buzău au întocmit rechizitoriul prin care îi pun sub acuzare pe cei doi functionari pentru săvîrsirea infractiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută de art. 290 Cod Penal.

Într-un comunicat al compartimentului de informare publică al Parchetului buzoian se arată că, din probele administrate în faza de urmărire penală, a rezultat că Pompiliu Cîmpeanu, în calitate de director al Directiei de Urbanism din cadrul Primăriei Buzău si Carmen Magazin, sef Serviciu Urbanism din cadrul aceleiasi institutii, au întocmit în fals, în numele unor arhitecti, prin contrafacerea subscrierii, respectiv a semnăturii si aplicarea parafei acestora, documentatia aferentă autorizatiilor de construire pentru beneficiari, societăti comerciale si documentatia unor planuri urbanistice de detaliu.

Nu sînt dovezi
În afacerea constructiilor ilegale de lîngă Catedrala Sfîntul Sava au fost implicate mai multe persoane, dar în urma cercetărilor efectuate de Politie si Parchet acestea au fost absolvite de orice vină. În cazul secretarului general al Primăriei, stefan Nedelcu, unul dintre cei vizati în anchetă, procurorii au dat solutia de neîncepere a urmăririi penale. Procurorul Gabriela Ilie, purtător de cuvînt al
Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău, a declarat că împotriva acestuia nu au existat probe care să justifice punerea în miscare a actiunii penale si trimiterea în judecată, asa cum s-a întîmplat în cazul celor doi arhitecti. stefan Nedelcu si celelalte persoane cercetate în cauză au fost scoase de sub urmărire penală pentru considerentul că, din probatoriul administrat, a rezultat că nu sînt realizate elementele constitutive ale infractiunilor analizate, respectiv abuz în serviciu si neglijentă în serviciu.

Acum, un lung sir de procese
Dosarul a fost înaintat spre solutionare Judecătoriei Buzău, iar dacă arhitectii Pompiliu Cîmpeanu si Carmen Magazin vor fi condamnati pentru afacerea constructiilor de lîngă Catedrală asta se va întîmpla la finalul unui lung sir de procese. Sentinta Judecătoriei, atunci cînd va fi pronuntată, va putea fi atacată cu apel si cu recurs în cazul în care inculpatii vor fi nemultumiti. De mentionat că, în această situatie, potrivit legii, Pompiliu Cîmpeanu ar trebui să fie suspendat din functie de primarul Constantin Boscodeală, care nu a dorit să comenteze situatia pînă cînd nu va primi ceva
oficial de la Parchet. Reamintim însă că
arhitecta Magazin si-a dat demisia pe timpul desfăsurării anchetelor.

 

COMENTARII

omar haysam:
primarul nu a luat comision nimic
Primarul Boscodeala!! de ce sa nu raspunda i fata legii? sistemul clientelar creat? de cel care nu are nici un respect ptr lege?
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU