Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5743 > Eveniment Nr. 5743 de marti, 11 septembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

A venit școala!


An școlar nou, probleme vechi

Cînd se mută elevii și profesorii de la Colegiul Eminescu

articol de: Doru GHEORGHIADE
An școlar nou, probleme vechi
 

Noul an școlar a început ieri cu emoții și probleme, dar și cu speranțe și veselie pentru cei mai mulți dintre elevi sau cu tensiuni și cu calculele pentru cei din anii terminali. Auspiciile sub care debutează acest nou an școlar nu diferă foarte mult de cele din anii trecuți.  

Practic sînt aceleași probleme ținînd de subfinanțarea sistemului, scă­de­rea accentuată a numărului de copii școlarizabili, restanțe la capitolul investiții și, în consecință, existența unor unități de învățămînt fără autorizație de funcțio­nare și perpetua lipsă a banilor cauzată de actualul sistem de finanțare "per elev". În acest context, important de văzut a fost momentul deschiderii anului școlar la Colegiul Național "Mihai Eminescu", unitate care se află într-o situație specială pentru că școala intră în reparație capitală, timp de doi ani, iar elevii și profesorii vor trebui să își desfășoare activitatea la Grupul Școlar Nenițescu de pe strada Transilvaniei. Chestiune care a fost adusă în atenție și de către notabilitățile care au participat la festivitatea de deschidere de ieri de la Colegiul "Eminescu".

Soluție bună

Soluția de deschidere în noul an școlar în vechea locație a fost una inspirată atît pentru elevi și părinți dar și pentru cadrele didactice pentru că, astfel, "spiritul eminescian" s-a păstrat măcar la acest început de an școlar. Primarul Toma spune că mutarea va avea loc pe 15 octombrie. În discursul său, primarul orașului Constantin Toma a explicat printre altele că transbordarea elevilor de la "Eminescu" la "Neni­țescu" se va produce "probabil pe 15 octombrie".

Din discurs s-a mai desprins ideea că elevii și profesorii vor avea condițiile cele mai bune de învățat după ce lucrările de la "Nenițescu" se vor termina. Mai mult, primarul municipiului le-a mai transmis că va "urmări personal" cum se vor desfășura lucrările de reabilitare ale liceului. Alături de primar la deschiderea festivă a mai fost subprefectul județului, Petrică Lucian Foca, comandantul Armatei a II-a "Geti­ca", generalul Gheorghiță Vlad, reprezentanți ai Poliției buzoiene și inspectorul gene­ral școlar, Florina Stoian.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU