Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5726 > Eveniment Nr. 5726 de marti, 7 august 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

ALERTĂ


Pești morți în apa rîului Sărata

Autoritățile județene sînt în alertă după ce un cetățean a sesizat că în apa rîului Sărata care traversează stațiunea Monteoru sînt pești morți. În scurt timp s-a luat hotărîrea deschiderii unei anchete, iar Instituția Prefectului a emis un comunicat de presă:

"Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a dispus deplasarea unei echipe mixte formate din reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Buzău, ISU Buzău și ai Primăriei Merei în stațiunea Sărata Monteoru, unde o persoană a sesizat existența unor pești morți morți în apa rîului Sărata care străbate localitatea amintită. La fața locului, au fost efectuate verificări pe o porțiune de peste 2 km din albia rîului și s-a constatat prezența unor grupuri mici de peștișori morți pe o porțiune de aproximativ 500 de metri cuprinsă între un hotel de pe malul stîng și un restaurant de pe malul drept (în amonte) și zona fostului camping (în aval). Peștii sînt aproximativ de mărimea unor hamsii, iar cantitatea totală estimată este de cca 3 kg. Tot pe acest tronson, nivelul apei este foarte scăzut (de fapt, se poate spune că mai mult băltește), are o culoare închisă și degajă un miros fetid. În amonte de zona hotelului și restaurantului menționate anterior, precum și în aval de camping, nu a fost sesizată mortalitate piscicolă. Prefectul Carmen Ichim a cerut SGA Buzău prelevarea de probe de apă și determinarea concentrației de cloruri, azotiți, azotați, amoniu și detergenți.

Au fost prelevate probe din 3 puncte: Izvorul nr. 6 (situat la 150-200 m în amonte de zona indicată), zona de evacuare a apelor uzate a hotelului și zona de evacuare a apelor uzate a restaurantului. 

Cauze posibile ale mortalității peștilor: deversarea de substanțe toxice în apa râului sau lipsa de oxigen.

Echipa de control a dispus:
- monitorizarea zonei de către Primăria Merei și SGA Buzău;
- blindarea imediată de către administratorul restaurantului a evacuării apelor uzate.
În funcție de rezultatele analizelor de laborator, autoritățile vor lua măsurile legale care se impun. Revenim cu informații în funcție de evoluția situației.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
4 buzoieni reținuți după mega-operațiunea D.I.I.C.O.T.

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU