Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5726 > Eveniment Nr. 5726 de marti, 7 august 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Parcă se mișcă puțin lucrurile!


Investiții cu fonduri europene în Sănătate

Iată care sînt proiectele finanțate acum de U.E.

articol de: Marilena DINU
Investiții cu fonduri europene în Sănătate
 

La Consiliul Județean, în cursul ședinței de vineri, s-au aprobat două proiecte ce au ca numitor comun beneficii ale buzoienilor pe plan medical. Acestea fac referire la sistemul medical, blocul operator și Secția de urgențe a Spitalului Județean, urmînd să fie renovate din fonduri europene.

Valoarea se ridică la 13 milioane de lei.    

Proiectele au ca țintă decontarea cheltuielilor deja efectuate de Consiliul Județean, reușită posibilă cu banii europeni. Cît despre aceste sume recuperate, acestea se vor duce tot spre sistemul medical, în proiecte de modernizare ale Spitalului Județean.

"Am avut două proiecte, zic eu, importante, pe ordinea de zi, care nu necesitau amînare pentru simplul fapt că trebuia să prezentăm o anumită documentație în această după-amiază la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Sănătății.

Printr-o hotărîre a guvernului, s-a luat hotărîrea ca, pe exercițiul financiar pe 2014-2020, fonduri europene, să se recupereze anumite investiții care s-au făcut în infrastructura medicală. În ultima perioadă, Consiliul Județean Buzău a avut mai multe investiții în infrastructura medicală. Se face referire doar la aparatura care s-a cumpărat din fonduri proprii ale Consiliului Județean. Spitalul Județean se află în subordinea Consiliului Județean, dar este vorba și despre Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat", a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Astfel, cei care au făcut investiții își pot recupera banii din fonduri europene, iar, în acest sens, CJ a emis astăzi o hotărîre prin care s-a validat o asociere între mai multe unități județene din regiunea noastră de dezvoltare. Suma ce urmează să fie primită, în momentul în care se fac toate documentele și proiectul va fi declarat eligibil, nu reprezintă costuri suplimentare care să afecteze bugetul CJ.

"Este vorba de cota de cofinanțare, ca sumă totală de aproximativ 9 milioane de lei, investiții în aparatura medicală pe care pe-am făcut atît în secția exterioară la Maternitate, Spitalul Județean și în secția exterioară pe care o avem la Pîrscov. Acești bani care vor veni de la Uniunea Europeană vor fi investiți tot în infrastructura medicală, pentru că încă mai avem multe lucruri de făcut. Chiar acum începe reabilitarea totală a blocului operator. Ordinul de începere e semnat și cred că la 1 septembrie vor începe lucrările de construcție, de reabilitare a blocului operator. Se fac toate procedurile necesare pentru ca actul medical să nu sufere în urma intervențiilor constructorilor pe perioada lucrărilor", a explicat președintele CJ.

În ceea ce privește UPU, acesta a spus că, zilele trecute, s-a primit informarea că proiectul este eligibil și se va face evaluarea economică și se vor termina toate evaluările de către cei de la ADR, se va semna contractul cel mai probabil cel mai tîrziu la începutul lunii septembrie, tot din fonduri europene, în sumă de 1,5 milioane euro. Restul, pînă la trei milioane, sînt din fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău.

Un alt punct dezbătut face referire la Compania de Apă. "Am avut un punct referitor la mandatul reprezentantului nostru de la AGA de la Compania de Apă. S-a făcut o anumită modificare referitoare la indemnizația membrilor consiliului de administrație. Plecaseră de la o indemnizație de 2900 de lei și au venit cu o altă solicitare, cu o indemnizație de aproximativ 3700 de lei. Consiliul Județean, prin votul consilierilor, a fost de acord și, în data de 6 august, se va ține si AGA de la Compania de Apă", a mai adăugat Petre Emanoil Neagu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
4 buzoieni reținuți după mega-operațiunea D.I.I.C.O.T.

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU