Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5691 > Eveniment Nr. 5691 de miercuri, 6 iunie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Epidemia a luat proporții


Rujeola a băgat Spitalul Județean în carantină

articol de: Cristina STERIAN

"Interzis accesul vizitatorilor!" este mesajul ce îi întâmpină pe aparținători în Spitalul Județean Buzău. Situația se întâmplă în mai multe secții din spital, de câteva săptămâni bune, iar aceasta nu se va schimba prea curând.

Până acum, doar gripa a impus carantina în spitalele din Buzău. Cum rujeola face numeroase victime de mai multe săptămâni în județ, autoritățile de sănătate publică au decis, pentru binele pacienților, restricțio­na­rea accesului vizitatorilor în mai multe secții ale spitalului județean.   

Cea mai lungă carantină Este cea mai lungă perioadă de carantină instituită în ultimii ani în unitatea medicală, iar măsura a venit la solicitarea Direcției de Sănătate Publică, din cauza numărului mare de cazuri de rujeolă. "Am primit o dispoziție de la Direcția de Sănătate Publică Buzău în care ni se indicau, ni se recomandau interzicerea totală a unor vizite a aparținătorilor în anumite secții ca ATI, pediatrie, chirugie generală,  urologie, ORL, oftalmologie, ortopedie, boli infecto-contagioase și blocul materno-infantil și cu restricționarea vizitelor pe canalele de vizită afișate.", explică Luminița Turcu, directorul de îngrijiri medicale ale Spitalului Județean. În Buzău, de la începutul anului, au fost confirmate peste 270 de cazuri de rujeolă, atât în rândul copiilor, cât și adulților. "De la începutul anului până la 31.05.2018 am înregistrat 280 de internări de cazuri de rujeolă atât în rândul copiilor, cât și persoane adulte. Și la acest moment avem internați 28 de pacienți în secția de infecto-contagioase.", a adăugat Luminița Turcu, directorul de îngrijiri medicale ale Spitalului Județean.
Apoi noi și noi cazuri...
Și în timp ce săptămână de săptămână se înregistrează noi cazuri de rujeolă, Direcția de Sănătate Publică Buzău nu mai are demult vaccinul care ține departe boala, plus altele două, respectiv rubeola și oreionul. Mai mult decât atât, nimeni nu știe când vor veni vaccinurile de la Ministerul Sănătății. "Nu știm sigur când vom primi vaccinul, am fost anunțați că va începe la 1 iunie campania de vaccinare, am sperat să o putem începe, nu s-a materializat această situație pentru că nu am primit încă vaccinul. Ne lipsește și vaccinul hexavalent. La fel se lucrează cu ce există pe stocuri în cabinete, la fel și pentru produsul Diftavax care este Adaselu pentru copilul de 14 ani. Deocamdată, am fost informați și ni s-a și repartizat un număr de 3320 de anti-hepatitic B pe care așteptăm să ni-l aducă. Așteptăm în continuare și-n cursul acestei săptămâni sper să ne completăm stocurile și sperăm ca săptămâna următoare să putem realiza o întâlnire cu toți medicii de familie pentru a fixa foarte, foarte bine schemele de recuperare a restanțierilor la vaccinare.", declară Carmen Scîntei medic epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum au sărbătorit elevii Școlii Nr.15 "Ziua păsărilor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU