Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5682 > Eveniment Nr. 5682 de joi, 17 mai 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Comunicat al procurorilor antimafia


Fost ofițer de la "Doi ș`un sfert", suspect într-un megadosar D.I.I.C.O.T.

Actualmente, ofițerul suspectat este pensionar

articol de: Doru GHEORGHIADE

Un fost ofițer de la Serviciul de Protecție Internă, actualmente pensionat, este suspectat că ar face parte dintr-o vastă rețea infracțională destructurată de procurorii antimafia.

Potrivit unui comunicat de presă: "procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Buzău au efectuat  30 de percheziții domiciliare pe raza  municipiului București și a județelor  Buzău, Brașov, Ilfov, Bihor, Covasna, Neamț, Sălaj și Prahova într-o cauză vizînd destructurarea a trei grupări infracționale organizate, membrii acestora colaborînd și interacționînd între ei, grupuri ce erau profilate pe comiterea infracțiunilor din domeniul fraudelor fiscale(evaziune fiscală), fraude din domeniul criminalității informatice, infracțiuni de fals și uz de fals.

Astfel, un prim grup infracțional organizat este format din trei cetățeni libanezi și patru cetățeni români, care, în perioada 2011-2015, a creat un circuit economic, comercial și financiar fictiv, între mai multe societăți comerciale, create special în scopul eludării obligațiilor fiscale de plată către bugetul general consolidat al statului român. 
Prejudiciul  cauzat este în sumă de 4.785.134 lei (din care 2.899.899 lei cu titlu de TVA și 1.885.235 lei cu titlu de impozit pe profit).

Pe parcursul activității infracționale, liderul acestui grup infracțional organizat  a avut nevoie în activitatea desfășurată de o serie de documente de identitate falsificate iar pentru obținerea acestora a apelat în anul 2016  la un suspect, care la momentul respectiv era angajat  ofițer al SJIPI Buzău (în prezent pensionat). 

Astfel, din cercetări s-a stabilit că suspectul făcea parte dintr-un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane, profilat pe comiterea infracțiunilor din domeniul criminalității informatice și falsificarea de documente de identitate.   
Liderul acestui grup, domiciliat în municipiul Brașov, avea și rolul de a falsifica documente de identitate, respectiv cărți de identitate, pașapoarte, permise de conducere, cărți de ședere temporară pentru cetățeni străini (acesta fiind cunoscut drept unul dintre cei mai buni falsificatori de documente din țară), din grupare făcînd parte alte 14 persoane domiciliate pe raza a mai multor județe, inclusiv din municipiul București."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
4 buzoieni reținuți după mega-operațiunea D.I.I.C.O.T.

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU