Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5681 > Eveniment Nr. 5681 de miercuri, 16 mai 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Biserica Eroilor a fost resfințită

articol de: Doru GHEORGHIADE
Biserica Eroilor a fost resfințită
 

Sute de buzoieni au participat, duminică, la slujba de resfințire a Bisericii Eroilor, reabilitata in urma unor lucrări desfășurate în ultimele luni.

Slujba care a durat 5 ore ar fi trebuit să se desfășoare în ziua de 17 mai, însă, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a hotărît ca acesta să aibă loc duminică  urmînd ca joi, în prezența  delegaților străini și a invitaților la Ziua Eroilor, să se săvîrșească doar o slujbă simbolică și sfințirea exterioară.

La evenimentul de duminică au participat, pe lîngă sutele de credincioși, prefectul județului, Carmen Ichim, președintele Consi­liului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarulConstantin Toma, deputații Marcel Ciolacu, Sebastian Radu și Dănuț Păle, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", generalul Gheor­ghiță Vlad, rude ale eroilor buzoieni căzuți în Afganistan.  Evenimentul  a început în jurul orei 8.00, a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și de un sobor de 13 preoți și s-a terminat după ora 13.00 cînd credincioșilor le-a fost permisă intrarea în altar. La sfîrșitul slujbei IPS Ciprian i-a oferit primarului Constantin Toma o diplomă de cinstire.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
4 buzoieni reținuți după mega-operațiunea D.I.I.C.O.T.

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU