Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5680 > Eveniment Nr. 5680 de marti, 15 mai 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

"Parfum" românesc la Vatican


Papa de la Roma va mirosi a ceapă de Buzău

Suveranul Pontif a primit semințe de legume obținute la Stațiunea Legumicolă

articol de: Doru GHEORGHIADE
Papa de la Roma va mirosi a ceapă de Buzău
 

Papa Francisc va mirosi a ceapă de Buzău. Suveranul Pontif a primit în dar semințe de ceapă obținute la Stațiunea de Cercetare Legumicolă de la Buzău de la premierul Viorica Dăncilă în timpul întîlnirii de la Vatican.

Presa relatează că Papa Francisc a primit, de asemenea, și semințe de legume și plante din soiuri tradiționale românești și un puiet de măr Florina, pe care Suveranul Pontif să le sădească în propria sa grădină din incinta Castelului Gandolfo, în care au fost sădite semințe primite și de la înalți oficiali ai altor state. Semințele de legume și plante dăruite de premierul Viorica Dăncilă au fost obținute la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău de inginerul și preotul Costel Vânătoru: castravete amar Rodeo, castravete cu țepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzău 1600, ceapă albă de Buzău, leuștean Topaz, busuioc violet Serafim.

La rîndul său, după cum relatează digi24.ro, premierul Viorica Dăncilă a primit în dar de la Sanctitatea Sa Papa Francisc trei cărți, o medalie din bronz oficială, dedicată celui de-al V-lea an al Pontificatului Sanctității Sale Papa Francisc și o placă sculptată în bronz realizată de artistul Guido Veroi, exprimând un mesaj de pace, solidaritate și justiție socială.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU