Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5665 > Eveniment Nr. 5665 de vineri, 13 aprilie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Revoltă printre călătorii cu autobuzul TransBus


Biletele lui Gică

Oamenii spun că sînt nevoiți să cumpere bilete mai scumpe de la șoferi

articol de: Marilena DINU
Biletele lui Gică
 

Este revoltă în rîndul buzoienilor care circulă cu mijloacele de transport în comun. Oamenii au ajuns în pragul disperării după ce societatea aflată în subordinea Primăriei a decis să impună noi reguli pentru eliberarea biletelor.

Toate biletele și abonamentele se vând la tonetele amplasate în 16 puncte din municipiul Buzău. Mult prea puține spun însă călătorii, care sînt nemulțumiți și de programul acestor puncte de vînzare. 

În acest context un cetățean a declarat pentru reporterii Focus TV: "Care tonete că nu-s deschise majoritatea. Cumpărăm de la șofer cu 3 lei. O bulibășeală totală. Te urci în autobuz, iar șoferul ne spune să cumpăram de la tonete mai multe. Să mă încurc de ele prin buzunar."

Greu de suportat...

O altă nemulțumire o reprezintă prețul biletului, care, dacă este cumpărat de la șoferul autobuzului, costă cu un leu mai mult. Situația este și mai gravă pentru navetiștii din coumnele din apropierea Buzăului cum ar fi Mărăcineni, Săpoca sau Vadu Pașii.  Și ei trebuie să cumpere bilete de la aceleași puncte, iar dacă nu o fac ajung să plătească și cu un leu și 50 de bani mai mult. Pentru unii însă aceste probleme sînt greu de suportat așa că deja au renunțat la călătoriile cu autobuzul și aleg să meargă cu maxi-taxi, prețul unui bilet fiind tot doi lei.

"Degeaba au montat aceste tonete. Eu circul între orele 10-15:00 și n-am de unde să iau bilet, iar pe autobuz costă 3 lei. Sînt tonete puține. Nu zic să fie în fiecare stație. Nu mi se pare normal", spune o buzoiancă indignată.

Toate aceste nemulțumiri au ajuns și la urechile conducerii Transbus care recunoașcă că proiectul atît de lăudat a început cu stîngul, însă are și soluții. A fost introdus un schimb, astfel încît la șase din cele 16 tonete din municipiu programul de funcționare va fi de la 6 dimineața pînă seara. Celelalte 10 tonete rămîn cu program fracționat de funcționare, de la 6 la 10 și de la 15.00 la 19.00. În schimb, în timpul în care tonetele sînt închise, biletele pot fi cumpărate de la 18 chioșchiuri de ziare din oraș. 

Suplimentarea numărului de tonete

Gică Toader, directorul Transbus Buză, spune, însă, că sincopele de început sînt normale: "Ca orice schimbare provoacă și nemulțumiri la început. Pentru că, după aceea, am analizat ziua de ieri, am văzut ce probleme am întîmpinat, am fost ieri pe teritoriul altor trei comune, am văzut ce probleme sînt și în Buzău, le-am analizat. N-o să mai avem situația de ieri, o parte din tonete le-am așezat în alte zone, am suplimentat cu încă un schimb.

Vom lucra schimbul I si schimbul II, astfel încît să nu mai avem situația, ca pe timpul zilei unele tonete să fie închise. Dar există posibilitatea să fie achiziționate și de la chioșcurile de difuzare a presei, în număr de 8, unde sînt disponibile bilete TransBus", spune Gică Toader, directorul unității.

Măsura de suplimentare a tonetelor va fi luată și în cele trei comune limitrofe Buzăului, dar asta se va întîmpla abia în zilele următoare. Cât despre prețul biletelor cumpărate de la șoferi, este o decizie luată în consiliile locale din fiecare localitate, iar Transbus nu poate interveni în vreun fel.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU