Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5643 > Eveniment Nr. 5643 de luni, 5 martie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Studiu de specialitate


Care este cel mai amărît cartier din Buzău!

Evident, cartierul Simileasca de pe strada Transilvaniei

articol de: Cătălina JINGOIU

Site-ul Storia.ro, lansat de OLX și specializat în imobiliare, a realizat un amplu studiu privind percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor în care locuiesc.

Studiul are la bază zece criterii: siguranța, costul gene­ral al vieții, facilitățile medicale, calitatea aerului, curățenie, recreere, accesul la magazine și restaurante, servicii de transport și nivelul de liniște. Într-un clasament nați­onal, Buzăul se află pe locul 10 al celor mai dezavantajoase orașe, cu 56,25 de puncte dintr-un total de 100. 

Ce spun specialiștii imobiliari

În ceea ce privește cel mai dezavantajos cartier, desemnat pe baza acelorași 10 criterii, strada Transilvaniei este cea indicată. De fapt, este vorba despre cartierul Simileasca, aflat la periferia orașului. Motivele care nu apar în studiu, dar pe care le confirmă agenții imobiliari, în legătură cu desemnarea acestui cartier ca fiind cel mai dezavantajos, sînt: infrastructura deficitară (unele străzi au fost racordate abia în ultimii ani la rețelele de utilități, strada Transilvaniei, asfaltată acum cîțiva ani este, din nou, deteriorată de numeroasele intervenții la rețele de utilități), percepția unui grad crescut de infracționalitate în această zonă, dar și valorile mari de zgomot la care contribuie traficul de pe strada Transilvaniei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU