Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5631 > Eveniment Nr. 5631 de joi, 15 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Recordul s-a bătut în cartierul Micro V,


Licitația pe un loc de parcare a ajuns în faza "Fără număr!"

Autoritățile au făcut un anunț pentru cetățenii care au rămas fără loc de parcare!

articol de: Florina ARGHIR POPESCU
Licitația pe un loc de parcare a ajuns în faza "Fără număr!"
 

Fără dar și poate, licitarea locurile de parcare, inițiată de Primăria municipiului Buzău în urmă cu cîteva luni, a intrat într-o fază în care stai și te întrebi dacă nevoia sau ambiția de a parca autoturismul doar pe locul acela este cel care îi animă pe mulți dintre participanți să pluseze.

Nu s-au lăsat și au licitat

Miercuri a continuat licitația pentru o altă parte din locurile de parcare din cartierul Micro V, etapă în care mai bine de 20 de posesori de autoturisme dintre cei care au participat la licitație au rămas fără locuri de parcare. Strigarea a început de la suma de 80 de lei pe an pentru cei care au avut concurență pe locul de parcare și, în urma licitației, cea mai mică taxă anuală a ajuns la 270 de lei, iar cea mai mare la 2200 lei.

O taxă exorbitantă, dacă stăm să ne gîndim că, în urmă cu mai puțin de două săptămîni, tot în cartierul Micro V, se bătea recordul de preț pe un loc de parcare, licitația pe un loc fiind adjudecată pentru suma de 670 lei. 

La întîlnirea de ieri cu cetățenii din cartierul Micro V au participat viceprimarul Ionuț Apostu și, pentru prima oară în calitate de reprezentant al Urbis Serv, Silviu Nicoară, cel care a promovat examenul organizat de Primărie pentru funcția de director executiv al societății. Cei doi reprezentanți ai municipalității buzoiene i-a asigurat pe cetățeni că niciunul dintre ei nu va rămîne fără loc de parcare.

Ce soluție a găsit conducerea Primăriei

Autoritățile vor să cîștige spațiu în fiecare zonă a orașului pentru înființarea de locuri de parcare și de aceea vor transforma spațiile verzi aferente blocurilor de locuințe în parcări ecologice, așa cum există în cartierele de locuințe din Occident. O asemenea soluție duce și la rezolvarea crizei locurilor de parcare din municipiu, dar și la  protejarea mediului înconjurător. Amenajarea de "parcări ecologice", așa-zisele "green parking", pe terenurile virane dintre blocuri va avea la bază un proiect ce va fi supus aprobării consilierilor locali, iar acțiunile în acest sens vor fi inițiate de Urbis Serv din primăvara acestui an.

Această soluție tehnică asigură reducerea scurgerii apelor pluviale și a gradului de poluare, reduce suprafața impermeabilă a unui spațiu de parcare și micșorează temperatura la nivelul solului. Soluția constructivă presupune realizarea unor straturi succesive compuse din: substrat drenant din balast, strat de nivel din nisip, umplutură cu teren vegetal în care este inclus și grătarul din polietilenă pentru susținerea gazonului semănat.

Continuă demersul autorităților de atribuire a locurilor de parcare din oraș în alte cartiere ale orașului, iar tariful anual va fi de 90 de lei, pentru fiecare loc de parcare de domiciliu. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU