Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2246 > Eveniment Nr. 2246 de vineri, 2 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După ce mai marii țării s-au întrecut în a anunța verificări la sînge,


Ancheta prăbușirii podului de la Mărăcineni a murit înainte de naștere

articol de: Mihai Bunăziua
Ancheta prăbușirii podului de la Mărăcineni a murit înainte de naștere
 

La o jumătate de an de la prăbușirea podului de la Mărăcineni, mult așteptatul rezultat al anchetei privind cauzele evenimentului s-a pierdut undeva.. pe drum sau odată cu apele învolburate care au distrus pilonii obiectivului.

Evident, costurile reparării, de 500 de miliarde de lei, vor fi suportate doar de stat

Totul a fost dat uitării pe fondul zecilor de vizite prezidențiale și guvernamentale care au lăsat să se înțeleagă că au dus la grăbirea lucrărilor de reabilitare a structurii. Acum, într-adevăr, avem un pod reparat, inaugurat, o albie de rîu schimbată, dar în același timp nu avem cauzele care au dus la dezastrul ce a costat 500 de miliarde de lei.

Toate acestea după ce oficialii de la Centru, printre care îi menționăm pe ministrul Transporturilor Gheorghe Dobre și pe cel al Administrației și Internelor, Vasile Blaga, s-au întrecut în a afirma că se va demara o anchetă în urma căreia se vor stabili vinovații. Reporterii "Șansa" au aflat, deunăzi, de la responsabilii Ministerul Transporturilor, că o astfel de anchetă nu există.

"Șansa" a anticipat

Încă din anul 2000, ziarul "Șansa" a adus la cunoștința autorităților faptul că zona din jurul podului de la Mărăcineni este exploatată hazardat, în sensul că săpăturile din albia rîului Buzău deviază cursul apei și ar putea pune în pericol structura podului. Ceea ce de fapt s-a și întîmplat, pe 6 mai anul acesta, atunci cînd cei doi piloni situați în apă au cedat unei viituri. Jurnaliștii au fost liniștiți atunci chiar de ministrul Dobre al Transporturilor și de Blaga al Internelor, că se va declanșa o verificare deoarece cauza ar putea căpăta și aspecte penale.

De atunci, la fiecare vizită a înalților de la Centru întrebările legate de desfășurarea anchetei rămîneau fără răspuns. Motivul a fost spus, printre rînduri, chiar pe premierul Tăriceanu, la ultima sa vizită de la Mărăcineni, în ziua de 27 octombrie: "Ne interesează vinovații. S-ar putea însă să-L găsim vinovat pe Dumnezeu la unele lucrări, iar la alte lucrări să fie defecțiuni legate fie de proiectare, fie de execuție."

Care anchetă ?

Și, pe principiul că natura a fost, din nou, de vină, așa a fost dată uitării și ancheta despre care s-a tot vorbit pe parcursul lucrărilor de reabilitare a podului. Șeful Biroului de Presă al Ministerului Transporturilor, Adrian Ionescu, ne-a transmis că instituția nu are în lucru absolut nici o anchetă legată de podul de la Mărăcineni și nici nu se știe dacă ar fi în sarcina altei structuri. Dar ce mai contează, s-a dat liber la mașini pe pod și traficul merge ca pe roate...

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU