Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5619 > Eveniment Nr. 5619 de marti, 30 ianuarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

La solicitarea Arhiepiscopiei,


Undă verde din partea C.L.M. ansamblului rezidențial de lîngă Experimentală

Proiectul de hotărîre prin care s-a solicitat avizul de oportunitate a stîrnit reacții aprinse din partea Opoziției

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Consiliul Local Municipal  a acordat, luni, aviz de oportunitate dezvoltării unui proiect imobiliar pe terenul din vecinătatea Stațiunii de Cercetări Legumicole Experimentala Buzău, punct pe ordinea de zi care a stîrnit reacții vehemente din partea aleșilor Opoziției.

Urmează ca Arhiepiscopia să ia o decizie

Terenul pus în discuție se află în zona din spatele hipermarketului Kaufland și a Bisericii "Sfîntul Ștefan" și aparține Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, care are doscumente istorice prin care i se atestă dreptul de proprietate și, pînă anul trecut, s-a aflat în folosința Experimentalei. Arhiepiscopia a solicitat Primăriei municipiului Buzău un aviz de oportunitate pentru a putea lua o decizie în viitorul apropiat legat de terenul respectiv, mai ales că, după cum susțin reprezenanții Bisericii, mai mulți investitori s-au arătat interesați de terenul în cauză, în suprafață de 2,5 hectare. 

Un investitor imobiliar de la Iași, care ar fi interesat să dezvolte un ansamblu rezidențial cu blocuri de locuințe P+14, pare să fie agreat de Arhiepiscopie în vederea încheierii unui contract de concesiune, dar o decizie în acest sens se va lua abia după ce avizul de oportunitate al C.L.M. va ajunge la Arhiepiscopie.

Consilierul municipal Constantin Ionescu, liderul grupului liberal din CLM Buzău, a luat cuvîntul spunînd că dezvoltarea unui ansamblu rezidențial în zona respectivă va aduce mari deservicii Experimentalei care plantează diverse soiuri de plante medicinale și că umbra blocurilor de locuințe va afecta culturile în cauză.

Toma spune că a încercat o mediere

Primarul Constantin Toma a susținut că a încercat o mediere între Arhie­piscopie și Experimentală, dar fără succes. "Nu am reușit să creăm o cale de mijloc între cele două părți. Dacă ne-ar fi cedat nouă Experimentala acel teren, lîngă cel al Arhiepiscopiei, să le dăm în schimb două hectare și ceva lîngă pepiniera orașului, ar fi fost bine. Dar nu au dorit acest lucru", a subliniat primarul Toma

Și consilierul P.S.Ro., Silviu Roșioru, a luat cuvîntul, spunînd că aceste terenuri nu ar fi trebuit cedate de la început, că acest rău a fost făcut în mandatul de premier al social-democratului Adrian Năstase și că în condițiile date, Consiliului Local Municipal nu-i rămîne decît să supună la vot acordarea avizului de oportunitate. Cu majoritate simplă, proiectul de hotărîre care atestă că este oportună ridicarea unui cartier de locuințe în zonă, a trecut de votul aleșilor locali.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU