Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5608 > Eveniment Nr. 5608 de vineri, 12 ianuarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Primăvară în plină iarnă!


La Buzău au răsărit narcisele

Au fost plantați aproape un milion de bulbi în tot orașul, adică cel mai mare număr de pînă acum

articol de: Marilena DINU
La Buzău au răsărit narcisele
 

Vremea caldă a grăbit evoluția florilor plantate în această toamnă. Au vrut să fie cu un pas înaintea naturii, însă vremea caldă le-a dat planurile peste cap. Florile ale căror bulbi au fost plantați de Primăria Buzău în toamna anului trecut au început deja să răsară.

Un lucru neașteptat dar nu și anormal. Deși plantele ar fi trebuit să iasă din pămînt abia în primăvară, vremea neobișnuit de caldă din această iarnă a grăbit răsărirea florilor. Chiar și așa, specialiștii spun că nu vor fi probleme, iar Buzăul va avea în luna martie o feerie de flori în nuanțe cît mai variate. Au fost plantați aproape un milion de bulbi, în tot orașul, adică cel mai mare număr de pînă acum.

Specialiștii sînt optimiști

Aproape două luni au muncit pntru a pune în pămînt bulbii florilor care vor înfrumuseța orașul în aceasta primăvară. Au făcut totul ca la carte, au aplicat tratamente, iar florile au fost plantate în funcție de culori, după schițe făcute mai întîi pe hîrtie. Cu alte cuvinte, Buzăul să arate așa cum nu a fost niciodată. Însă, planurile specialiștilor de la Urbis Serv, societatea din subordinea Primăriei Buzău, care are grijă de spațiile verzi din oraș,  par a fi date peste cap de vremea neobișnut de caldă din această iarnă.  

Florile plantate la sfîrșit de septembrie au început să răsară, ceea ce ar putea face ca odată cu venirea frigului să înghețe. Lucru care însă este exlus de specialiștii de la spații verzi, care sînt de părere că plantele vor rezista schimbărilor climatice.

Va fi o feerie

Mai mult decît atît, Buzăul va arăta în această primăvară cum nu a fost niciodată pînă acum. Și asta pentru că, pentru prima dată au fost sădiți un milion de bulbi, de diferite soiuri de flori, cu o varietate mare de culori. În acest an, toate scuarile, în rondurile și parcurile din oraș au fost înfrumusețate cu flori care vor arată petalele începînd cu luna martie. Timp de cîteva săptămîni, Buzăul va fi îmbrăcat într-o varietate de culori de la alb narciselor pînă la roșul puternic al lalelor sau albastrul violetelor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Polițiștii locali revin la paza școlilor
Ce s-a ales de protestul transportatorilor

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU